Mindst 84 er omkommet i storbrand i indisk tempel

Samtidig er over 200 mennesker kommet til skade. Fyrværkeri synes at være årsag til flammehavet

Se video fra episoden her (Video: Ritzau)

En brand i et tempel i det sydvestlige Indien frygtes at have kostet mange mennesker livet under hindufestligheder tidligt på søndagen lokal tid.

Politiet oplyser ifølge det engelsksprogede indiske medie The Indian Express, at dødstallet er oppe på 80, mens antallet ifølge AP er 84. Samtidig er over 200 personer kommet til skade i forbindelse med branden. Der er derfor stadig stor usikkerhed om antallet af døde.

Ifølge det lokale medie NDTV var over 10.000 mennesker samlet, da branden brød ud.

- Situationen er nu under kontrol, siger polititalsmand K Lalji til The Indian Express og tilføjer, at redningsmandskab fortsat arbejder på højtryk i området.

Det er angiveligt fyrværkeri, der har været årsag til den voldsomme brand i Puttingal-templet i delstaten Kerala.

Teorien er, at fyrværkeri, der blev affyret som del af festlighederne, ved et uheld antændte et andet stort parti fyrværkeri.

- Templet holder et fyrværkerishow hvert år. Vi gør vores bedste for at redde dem, som fortsat er spærret inde, siger indenrigsministeren i Kerala, Ramesh Chennithala, til The Indian Times.

Den eksplosionsagtige brand har ifølge øjenvidner blandt andet smadret ruder på huse i en radius af en kilometer fra templet.

Politiet har ifølge The Indian Times tidligere advaret om brugen af fyrværkeri ved templet. Der er også meldinger om, at templet slet ikke havde fået tilladelse af politiet til at benytte fyrværkeri. Ansatte i templet siger dog ifølge NDTV, at man havde lov til at fyre krudt af aftenen og natten igennem.

Minister Chennithala oplyser, at der vil blive iværksat en retlig undersøgelse af hændelsen. Ofrene og pårørende vil desuden kunne se frem til at blive kompenseret økonomisk.

Indiens premierminister, Narendra Modi, udtrykker på Twitter sin medfølelse.

- Mine tanker er hos de afdødes familier og mine bønner med de tilskadekomne, skriver Modi, der vil besøge ulykkesstedet.