Annonce:
Annonce:

Mindst 92 dræbt efter brand på coronahospital i Irak

Iraks premierminister har beordret, at hospitalsdirektør skal suspenderes og anholdes efter brand

En mand forsøger at rense gulvet, efter at der mandag udbrød brand på Al Hussein-hospitalet i byen Nassiriya i det sydlige Irak. Foto: Essam Al-Sudani/Reuters
En mand forsøger at rense gulvet, efter at der mandag udbrød brand på Al Hussein-hospitalet i byen Nassiriya i det sydlige Irak. Foto: Essam Al-Sudani/Reuters
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Mindst 92 personer er blevet dræbt, og over 10 personer er blevet kvæstet under en brand på en coronaafdeling på et hospital i den sydlige irakiske by Nassiriya, oplyser de lokale myndigheder tirsdag.

En foreløbig efterforskning tyder på, at branden blev udløst, da gnister fra en kortsluttet ledning nåede en iltbeholder, som eksploderede.

Det var den anden store brandulykke i Irak på kun tre måneder, og landets præsident siger, at det er korruptionens svøbe, der er skyld i den dårlige sikkerhed i mange offentlige byggerier.

- Ofrene døde af forbrændinger, og eftersøgningen fortsætter, siger Haydar al-Zamili, der er talsmand for de lokale sundhedsmyndigheder, til AFP.

Det er lykkedes at få branden under kontrol, men et tykt lag af røg gør det svært for redningsmandskab at lede efter overlevende i visse afdelinger af det brændte hospital.

Annonce:

Videoer delt på nettet viste mandag aften, hvordan tyk røg steg op fra Al Hussein-hospitalet.

Ifølge AFP har lokale myndigheder i provinsen Dhi Qar erklæret nødretstilstand og beordret flere læger til at hjælpe med at tilse de sårede efter branden i Nassiriya.

Iraks premierminister, Mustafa al-Kadhimi, har på et hastemøde med flere ministre beordret, at flere lokale ledere af sundhedsvæsnet i Nassiriya skal anholdes.

Det oplyser premierministerens kontor i en udtalelse.

Premierministeren har også beordret, at Al Hussein-hospitalets direktør skal suspenderes og anholdes, lyder det videre.

Efter branden har flere vrede familiemedlemmer ifølge vidner samlet sig ude foran hospitalet, hvor de også er stødt sammen med politiet.

- Korrupte embedsfolk skal holdes ansvarlige for branden og for at dræbe uskyldige patienter. Hvor er min fars lig, råbte en ung mand, efter at han ankom til hospitalet.

Annonce:

I april blev 82 personer dræbt, og 110 blev såret, da der udbrød brand på en coronaafdeling på et hospital i hovedstaden Bagdad.

Dengang blev branden forårsaget af en eksplosion blandt flere iltbeholdere, der var opbevaret forkert.

Iraks daværende sundhedsminister, Hassan al-Tamimi, måtte forlade sin post efter branden i Bagdad.

I alt har landet, der stadig er præget af fattigdom og vold efter årtiers krig, registreret 1,4 millioner smittede og over 17.000 døde med covid-19 under pandemien.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: