Mindst syv dræbt ved domstol i Afghanistan

To bevæbnede mænd åbnede ild mod retsbygning i afghansk provins og dræbte blandt andre ledende dommer

Mindst syv mennesker blev søndag dræbt, da bevæbnede militsfolk fra Taliban stormede et domhus i det østlige Afghanistan og åbnede ild i en retssal. Angrebet var øjensynligt hævn for nylige henrettelser.

Blandt de dræbte var den nyudnævnte ledende dommer af appelretten i provinsen. Den nye leder netop skulle netop præsenteres søndag.

Mindst 23 anklagere blev såret ved skyderiet.

- To bevæbnede mænd åbnede ild mod retsbygningen i Pul-e Alam i Logar provinsen, som ligger lidt syd for den afghanske hovedstad, Kabul, siger en ledende politimand, Nesar Ahmad Abdul Rahimzai.

- Gerningsmændene udnyttede myldretiden, da de angreb, siger han.

Angrebet sluttede, da afghanske sikkerhedsstyrker dræbte de tre gerningsmænd.

Angrebet er det tredje, som er et blevet rettet mod det afghanske retsvæsen siden seks oprørere, deriblandt fire Taliban-medlemmer, blev henrettet ved en hængning i forrige måned.

Hængningen var en understregning af en ny hård kurs.

I slutningen af maj blev mindst ti mennesker dræbt, da en selvmordsbomber angreb en bus med dommere på vej fra Kabul til provinsen Wardak.

Den 1. juni dræbte Taliban-medlemmer iført politiuniformer og selvmordsveste seks mennesker i et domhus den østlige by Ghazni.

Taliban har fået ny leder, Haibatullah Akhundzada, efter at militsens tidligere leder Mullah Mansour blev dræbt ved et amerikansk droneangreb.

Akhundzada opfattes mere som en åndelig leder end som en militært øverstkommanderende. Han ventes at opfordre til intensiverede angreb mod de afghanske sikkerhedsstyrker.