Mine dræber syv ukrainske soldater

De prorussiske separatister har mineret vejene i det østlige Ukraine, siger en talsmand for forsvarskommando

En mine, som formodentlig var placeret af prorussiske soldater, har kostet mindst syv ukrainske soldater livet i den østlige del af Ukraine, oplyser en talsmand for hæren.

- Fjenden har mineret vejene i dette område, siger talsmand Jevgen Silkin.

Hændelse skete ved byen Krasnogorivka, der ligger nær Marinka, hvor voldsomme kampe den seneste uge har kostet flere end 20 mennesker livet.

Stedet ligger cirka 20 kilometer vest for Donetsk, som kontrolleres af de prorussiske separatister. Provinshovedstaden er separatisternes vigtigste by.

Prorussiske separatister indledte i sidste uge et nyt angreb på byen Marinka, som onsdag delvist blev stukket i brand.

Det er fire måneder siden, at parterne igen indgik en aftale om våbenhvile, men begge sider af konflikten har løbende krænket fredsaftalen.

Mandag blev lederne af verdens førende industrilande, G7, enige om at skærpe sanktionerne mod Rusland, "hvis situationen kræver det", sagde den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

Der har jævnligt været episoder med miner eller vejsidebomber i det østlige Ukraine, hvor prorussiske separatister efter et par kontroversielle folkeafstemninger erklærede uafhængighed fra Kijev.

Flere end 12 civile blev dræbt i januar, da en bus blev ramt af granatsplinter, som ifølge styret i Kijev blev affyret af separatisterne.

FN skønner, at 6400 mennesker har mistet livet under konflikten, og flere end en million er drevet på flugt.