Mistænkt flykaprer fængslet: Gav sejrstegn til pressen

Risikerer dom for flykapring, kidnapning, hensynsløs og truende adfærd og overtrædelser af antiterrorloven

Gerningsmanden giver lige freds- eller vindertegnet til pressen (Foto: AP)
Gerningsmanden giver lige freds- eller vindertegnet til pressen (Foto: AP)

Den mand, der er mistænkt for at have kapret et egyptisk indenrigsfly tirsdag og tvunget det til at lande på Cypern, er under et retsmøde onsdag blevet varetægtsfængslet i foreløbigt otte dage.

Billedet er taget, mens forhandlingerne er i gang. (Foto: AP) 112 - 29. mar. 2016 - kl. 13:48 Flyekspert: Kapring rejser uhyggeligt spørgsmål

Anklageren fortæller i retten i Larnaca på Cypern, at den 58-årige Seif al-Din Mohamed Mostafa risikerer at blive dømt for flykapring, kidnapning, hensynsløs og truende adfærd og overtrædelser af antiterrorloven.

Det skriver AFP ifølge Ritzau.

Se også: Gidsler på kapret fly: - Der udbrød panik

Vinkede til pressen
Da retsmødet var slut, blev Seif al-Din Mohamed Mostafa kørt væk i en politibil, men det virkede ikke til, at han var i dårligt humør. I hvert fald rakte han pege- og langefingeren ud ad vinduet mod pressen, så de formede et 'v' for victory - sejr.

Mostafa, som har en cypriotisk ekskone, vil først under et senere retsmøde blive formelt sigtet, og først på det tidspunkt forventes han at skulle forholde sig til tiltalen.

Cypriotiske myndigheder har beskrevet Mostafa som "psykisk ustabil" og afvist, at sagen er terrorrelateret.

Han er anklaget for at tvinge det egyptiske indenrigsfly til at lande på Cypern ved at true med at detonere et selvmordsbælte, der dog senere viste sig ikke at være ægte.

Seks timers gidseldrama
Myndighederne mener, at hans motiv for at kapre flyet med de 55 passagerer og syv besætningsmedlemmer om bord på vej fra Alexandria til Kairo var personlige og relateret til hans cypriotiske ekskone, som han angiveligt har børn med.

Under den seks timer lange kapring kastede han da også et langt brev ud ad flyet. Brevet var angiveligt til ekskonen, som senere blev kørt ud i lufthavnen til manden for at deltage i forhandlingerne. Da hun ankom gik der kun halvanden time, inden det hele var slut, og manden overgav sig til politiet.

Langt de fleste passagerer fik imidlertid hurtigt lov at forlade flyet. Kun en håndfuld udenlandske passagerer og flere besætningsmedlemmer blev holdt tilbage.

1 af 2 Flykapreren skal have ændret sine krav under den timelange kapring (Foto: AP)
2 af 2 Gerningsmanden giver lige freds- eller vindertegnet til pressen (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere