Mistede far og bror i flystyrt - ansat døde i helikopterstyrt

Linn Cecilie Moholt mistede sin far og bror, da et Air France fly forsvandt i Atlanterhavet. Fredag omkom en af hendes ansatte i det voldsomme helikopterstyrt

Alle ombord omkom i styrtet. Her hentes vragrester op fra vandet. (Video: AP)

Når det gælder helikopter- og flystyrt, så må norske Linn Cecilie Moholt være blandt klodens mest uheldige mennesker.

For syv år siden styrtede et Air France-fly på vej til Rio de Janeiro ned i Atlanterhavet, og her mistede den 39-årige nordmand sine far Karsten og sin storebror Aleksander.

Et frygtelig tragedie, der fredag blev afløst af endnu en af slagsen for Linn Cecilie Moholt.

Det skriver VG.

Dødsulykken kostede 11 Statoil-arbejdere og to besætningsmedlemmer livet (Foto: Tor Erik H. Mathiesen/VG). Krig & katastrofer Helikopter fik rød alarm i luften tre dage før tragedie

Her mistede bossen for Karsten Moholt AS en af sine ansatte, da et teknisk uheld fik en helikopter af flytypen Eurocopter 225LP Super Puma til at styrte.

- Dette er beskeden, som man aldrig håber at få. Det værste du kan opleve som leder er, hvis du mister en af dine ansatte.

- Mine tanker går til alle som har mistet en af sine kære i denne tragiske ulykke. Jeg føler med alle, som der blevet ramt, siger Linn Cecilie Moholt til VG.

Industrimekaniker død
Ifølge VG er den dræbte en 51-årig mand, der arbejde som industrimekaniker i firmaet.

- Han var en vældig fagligt dygtig ansat, som var meget vellidt af sine kolleger. Han havde mange gode venner i firmaet, og han vil blive savnet dybt, siger Linn Cecilie Moholt.

Redningsaktionen tog omkring fem timer (Foto: Tor Erik H. Mathiesen/VG)
Redningsaktionen tog omkring fem timer (Foto: Tor Erik H. Mathiesen/VG)
 

Som ansat på Karsten Moholt AS's rejseafdeling var den 51-årige mand vant til at arbejde i Nordsøen. Her udførte han blandt andet reparationsarbejde, vedligeholdelse og service på elektroniske installationer.

Redningsaktionen tog omkring fem timer (Foto: Tor Erik H. Mathiesen/VG) Krimi Helikopter-styrtet minut for minut: Det ved vi om dødsulykken

Den nu 39-årige kvinde overtog chefposten i firmaet, som bare 32-årig, da faren mistede livet i flystyrtet i Atlanterhavet.

13 døde
Efter to timer med intenst redningsarbejde bliver der fundet en række vragrester på den lille ø Litleskori, ligesom der fundet rester af skroget i vandet omkring øen.

Kort efter fandt politiet 11 omkomne, mens to personer stadig ikke er fundet. De bliver dog betragtet som døde, selv om man ikke har fundet deres lig.

Krig & katastrofer Mand så sin fætter styrte i døden i helikopter

Blandt de omkomne var 11 nordmænd, en brite og en italiener.

Artiklen fortsætter under billedet

Et rotorblad faldt af
Ifølge politiet har flere vidner hørt en eksplosion, ligesom der også er registreret røg, som kommer fra nedstyrtningsstedet. Andre vidner fortæller til VG, at de så, at ulykken skete, fordi en af helikopterens rotorblade faldt af, mens den var i luften.

VG har talt med en mand, der var fætter til en af de ombordværende på helikopteren. Han blev samtidig også vidne til den voldsomme ulykke.

Redningsfolk i området, hvor hændelsen skete. (Video: AP).

- Min fætter voksede op i denne bolig. Han arbejdede for Statoil og var om bord på helikopteren, der styrtede, siger han til VG mens han peger på et hus på øen Turøy, hvor helikopteren styrtede ned.

En helikopter er fredag lige før klokken 12 styrtet ned på Turøy i Hordaland i Norge. Foto: VG/Tor Erik H. Mathiesen Krimi Helikopter styrtet i Norge: 13 personer dræbt

På øen bor der omkring 150 mennesker, hvoraf mange kender eller ved hvem de omkomne i helikopteren er. En af den af manden, der ønsker at være anonym, da han ikke ønsker særlig opmærksomhed ovenpå den forfærdelige dag.

- Det der er sket er helt forfærdeligt. Jeg må konstant knibe mig i armen. Sådanne ting som dette må bare ikke ske, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet

Her kan du læse om ulykken minut for minut:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.