Mistede søn i flystyrt: Tilgiver dødspilot

Philip Bramsley mistede sin søn, da Andreas Lubitz fløj 149 hjælpeløse mennesker i døden. Alligevel bebrejder han ikke andenpiloten

Paul Bramsley mistede livet i den tragiske ulykke (Foto: Foreign & Commonwealth office)
Paul Bramsley mistede livet i den tragiske ulykke (Foto: Foreign & Commonwealth office)

Philip Bramsley mistede sin 28-årige søn, Paul, da Germanwings piloten, Andreas Lubitz tirsdag styrtede 149 sjæle i døden i alperne.

Men på trods af, at den unge andenpilot formentlig bragede flyet mod alpeklipperne med fuldt overlæg, mener Philip Bramsley ikke, at det er den tyske pilot, der bærer hovedansvaret for tragedien.

- Jeg tænker, at flyselskabet skulle være mere gennemsigtet og behandle vores bedste piloter professionelt. Vi lægger vores liv og vore børns liv i hænderne på flyselskaberne, siger Philip Bramley på et videoklip offentliggjort på Bild.

I stedet retter han skytset mod flyselskabet.

Andreas Lubitz dræbte sig selv og resten af Germanwings flyets passagere tirsdag (Foto: AP)
Andreas Lubitz dræbte sig selv og resten af Germanwings flyets passagere tirsdag (Foto: AP)
 

- Hvad der skete om morgenen den. 24. marts var en handling udført af en person, der som minimum var syg. Hvis der var et motiv eller anden grund til det, ønsker vi ikke at høre om det.

- Baggrunden for tragedien er ikke relevant. Men det er relevant, at det aldrig sker igen. Min søn og alle andre ombord på flyveren skal aldrig blive glemt, siger den knuste far.

Syg pilot
Andreas Lubitz havde svære psykiske problemer i længere perioder af sit liv.

Blandt andet måtte han afbryde sin pilotuddannelse i flere måneder, da han blev ramt af en voldsom depression tilbage i 2009.

I forbindelse med ransagningerne af Andreas Lubitz hjem og den 27-årige pilots forældres hjem, fandt tysk politi desuden beviser, der peger i retningen af, at piloten fortsat døjede med psykiske problemer.

Samtidig afslørede gennemgangen af dødspilotens personlige ejendele og papirer, at han ligeledes led af øjenproblemer.

Alligevel, mener den britiske far ikke, at piloten skal stilles til ansvar.

- Mig og min familie vil besøge dette sted for evigt. Det franske folk har støttet op omkring os. Det samme har politi, doktorer og sygeplejersker i området.

- Jeg vil se skyerne over denne by løfte sig og den naturlige smukhed ved stedet blive genskabt. Stedet skal ikke huskes for handlingerne begået af en person. For min søn, Paul, slutter Philip Bramsley.

Se hvad der skete i minutterne op til det tragiske styrt herunder:

1 af 2 Far til dræbt mener ikke, at ansvaret for ulykken skal placeres hos Andreas Lubitz (Privatfoto)
2 af 2 Paul Bramsley mistede livet i den tragiske ulykke (Foto: Foreign & Commonwealth office)