Mohamed fra Aabenraa: Hele min familie dræbt under giftgas-angreb

Den 58-årige syrer takker USA og præsident Trump for at have gengældt det tragiske giftgas-angreb i Khan Sheikhoun - her mistede syreren elleve nære familiemedlemmer

58-årige Mohamed Zuher Al Yousif fra Aabenraa mistede elleve nære familiemedlemmer og i alt 38 slægtninge. Foto: Christer Holte
58-årige Mohamed Zuher Al Yousif fra Aabenraa mistede elleve nære familiemedlemmer og i alt 38 slægtninge. Foto: Christer Holte

58-årige Mohamed Zuher Al Yousif fra Aabenraa mistede elleve nære familiemedlemmer og i alt 38 slægtninge under det bestialske giftgas-angreb forleden på den syriske by Khan Sheikhoun.

- De led alle en forfærdelig og langsom død. De blev gasset ihjel af præsident Assad, fortæller den 58-årige flygtning til Ekstra Bladet.

Mohamed og hustruen Mona har de seneste dage fulgt rædslerne på TV. Og det er med en vis lettelse, at USAs præsident Donald Trump har beordret giftgas-massakren gengældt.

59 amerikanske tomahawk-krydsermissiler har smadret en militær base i Syrien.

- Vi støtter fuldt ud præsident Trump i dette gengældelses-angreb mod den militære base. Vi beder til, at USA og de vestlige lande bliver ved med at bombe og gå aktivt ind i konflikten. Det her stopper aldrig og Assads luftangreb skal forhindres. Ellers vil endnu flere blot blive dræbt, fastslår Mohamed.

Den 58-årige syrer sammen med datteren Sedra Al Yousef, 18 år og sønnen Adel Al Yousef på 11 år. Foto: Christer Holte
Den 58-årige syrer sammen med datteren Sedra Al Yousef, 18 år og sønnen Adel Al Yousef på 11 år. Foto: Christer Holte
 

Alle vil flygte
Ifølge Mohamed Zuher Al Yousif har præsident Assad kun et formål med at foretage luftangreb med kemiske våben mod den syriske befolkning.

- Han vil have folk til at flygte, så der ingen er tilbage i Syrien. I det område, hvor vores familie nu er omkommet, bor der omkring 100.000. Lige nu forsøger alle at flygte til den tyrkiske grænse. Ingen tør blive i området for der er jo ingen garanti for, hvornår Assad beordrer et nyt giftgas-angreb, siger den 58-årige syrer til Ekstra Bladet.

Foto: Alaa Alyousef via AP
Foto: Alaa Alyousef via AP
 

Mohamed Zuher Al Yousif er født og opvokset i Khan Sheikhoun og på TV-stationen Al-Jazeera vises billeder af dræbte børn og voksne, som ikke er blevet udsat for censur.

Genkender de dræbte
Mohamed følger de gruopvækkende reportager fra hans fødeby med rædsel. Han kan genkende mange af de dræbte og mange af dem, som nu vandrer fortvivlede rundt i gaderne.

Selv flygtede Mohamed Zuher Al Yousif for fire år siden med sin hustru og to børn. På det tidspunkt var det blevet for farligt for ham at blive i landet. Han var medlem af parlamentet og havde deltaget i flere fredelige demonstrationer med det blodige Assad-styre.

Mange af parlaments-medlemmerne er for længst blevet dræbt.

- Det er så forfærdeligt at sidde her i Aabenraa og se disse billeder. Jeg kan ikke hjælpe min familie i Syrien. De er bange og har det grusomt. Psykisk er jeg kørt helt ned nu. Jeg føler mig helt magtesløs. Hvordan skal jeg dog kunne hjælpe min familie. Jeg kan ikke holde ud at tænke på den grusomme død, som de har lidt, siger Mohamed Zuher Al Yousif.

Hæng ham på stedet
Mohamed Zuher Al Yousif og hans familie i Danmark beder til, at det internationale samfund nu en gang for alle får stoppet præsident Assad.

- Han bør hænges på stedet for sine krigsforbrydelser. Men hvis det ikke kan lade sig gøre, så bør han tages til fange og bringes for en international domstol, som kan dømme ham.

Jeg håber virkelig, at de vestlige lande nu vil gribe ind i konflikten. Uskyldige civile bliver brutalt myrdet hver dag. Det må høre op, lyder det fra den 58-årige syrer.

Dette interview er gennemført med Mohamed Zuher Al Yousifs datter som tolk. Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at efterprøve oplysningerne.