Muslimske stater vil have FN-styrke i Syrien

57 muslimske lande har bedt FN om at oprette en 'flerdimensionel fredsbevarende FN-operation i Syrien.'

FN bør overveje at sende en fredsbevarende styrke til det krigshærgede Syrien for at bidrage til at dæmpe strømmen af flygtninge, siger Organisationen for Islamisk Samarbejde (OIC) ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Organisationen, som har 57 medlemslande, bad efter et krisemøde søndag FN's Sikkerhedsråd om hurtigt at tage stilling til mulighederne for at oprette en "flerdimensionel fredsbevarende FN-operation i Syrien som en indledning til en stabilisering af landet."

OIC lægger skylden for den humanitære krise på 'krigsforbrydelser som er begået af regimet i Syrien.'

Flere end fire millioner syrere er flygtet ud af landet, hvor præsident Bashar al-Assad kæmper mod forskellige oprørsgrupper - deriblandt Islamisk Stat (IS).

- Dette møde understreger, at det er et fælles ansvar for alle nationer, særligt for OIC-medlemslandene, at åbne dørene for de syriske flygtninge, hedder det i en erklæring fra mødet.

OIC, der repræsenterer 1,5 milliarder muslimer, blev dannet i 1969.

Organisationen er efter egen udlægning den kollektive stemme for den muslimske verden, og den har forpligtet sig til at beskytte den muslimske verdens interesser ved at promovere international fred og harmoni blandt Jordens befolkning.