Myndighederne bekræfter: Terrorist tilknyttet radikal islamisme

Manden bag terrorangrebet i Nice havde forbindelse til radikale islamistiske kredse. Det oplyser Frankrigs premierminister

En video viser politiet affyre adskillige skud mod den lastbil, som blev brugt til at dræbe over 80 mennesker. Vi advarer mod, at videoen kan virke voldsom. Video: AP

Franskmændene er ikke længere i tvivl.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel, der stod bag terrorangrebet i Nice, var tilknyttet til radikal islamisme. Det oplyser den franske premierminister Manuel Valls ifølge Reuters og AFP.

- Han er en terrorist, som på den ene eller anden måde har bånd til radikal islamisme, siger han i et interview med den franske tv-station France 2.

- Ja, det er en terrorhandling og vi får at se, hvilke forbindelser der er til terrororganisationer, tilføjer Valls.

Artiklen fortsætter under billedet

Her er manden bag det frygtelige angreb i Nice. Foto: De franske myndigheder
Her er manden bag det frygtelige angreb i Nice. Foto: De franske myndigheder
 

Ifølge nyhedsbureauerne bruger Manuel Valls formuleringen 'der er ingen tvivl om', at gerningsmanden var tilknyttet radikal islamisme.

Samtidig fortæller han, at der ikke har været noget galt med sikkerheden i området omkring Promenade des Anglais i forbindelse med terrorangrebet.

Frygter flere dræbte
Den franske premierminister er blevet interviewet af TV-stationen France 2, hvor han også kom med en trist nyhed.

Efter sigende forventer de franske myndigheder, at antallet af døde vil stige i løbet af de kommende dag, ligesom han ikke udelukker muligheden for flere andre. Det rapporterer Sky News

Efter angrebet blev der blandt andet fundet personlige papirer i i lastbilen, og fredag har myndighederne formelt identificeret manden og fået bekræftet, at det også var ham, der rent faktisk kørte bilen, som pløjede gennem en menneskemængde, der fejrede den franske nationaldag, Bastilledagen.

Arbejdede som pakkebud
Ifølge Nice-Matin er den 31-årige far til tre og arbejdede som pakkebud. Hans lejlighed i det nordlige Nice blev fredag morgen ransaget af politiet efter angrebet. I samme omgang blev hans eks-kone anholdt af politiet for at blive afhørt. Det er uklart hvorvidt politiet mener, hun har gjort noget strafbart.

Artiklen fortsætter under billedet

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Manden er kendt af politiet for tilfælde af blandt andet vold og ulovlig våbenbesiddelse, men han har ikke været i politiets søgelys under mistanke for at være blevet radikaliseret.

Han skulle for nylig været blevet anholdt efter en voldsepisode som følge af en uenighed i trafikken.

Med sig i lastbilen havde han en 7,65 mm. pistol samt en plastikpistol, to plastikrifler og en granat, der ikke var armeret, skriver Le Monde.

Ensom og stille
Ifølge Le Parisien beskriver naboerne til den 31-årige ham som en enspænder, der var meget alene og stille i det. Ifølge naboerne virkede han ikke som en religiøs person, og han bar ofte shorts og til tider sikkerhedssko.

Ifølge Nice-Matin var angrebet tilsyneladende planlagt på forhånd, da gerningsmanden angiveligt havde lejet lastbilen i en lille by uden for Nice onsdag, hvorefter han altså begik selve angrebet torsdag.

Gerningsmanden bag angrebet mistede selv livet, da politiet åbnede ild mod lastbilen, mens den kørte. Ifølge byens borgmester skulle han også selv have affyret skud mod politiet, inden han blev dræbt. Han havde nået at køre omkring 1,8 kilometer, inden lastbilen standsede, og han havde altså taget over 80 mennesker med sig i døden og såret mange flere.

I alt har mindst 84 mistet livet, og foruden de dræbte meldes 202 mennesker såret, heraf 52 alvorligt.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere