Næsten 100 er dræbt i ugelangt fangeoprør i Brasilien

Et opgør mellem narkobander i Brasilien er baggrunden for voldelige kampe i landets fængsler.

Et oprør i et fængsel i Brasilien søndag kostede mindst fire mennesker livet og bidrog til det almindelige kaos på landes straffeanstalter, hvor næsten 100 indsatte er blevet dræbt på en uge.

De seneste voldelige kampe fandt sted i et fængsel i hjertet af byen Manaus i Amazonjunglen, rapporterer avisen Folha de S. Paulo, som har interview delstatens sikkerhedsansvarlige, Sergio Fontes.

En eskalerende strid mellem landets største narkotikabander ligger til grund for volden. Nytårsdag kom det til voldsomme kampe i fængslet Anisio Jobim i Manaus. Mindst 56 blev dræbt.

Der blev fundet mange brændte lig og hovedløse kroppe efter kampene. Sikkerhedschefen i delstaten Amazonas, Sergio Fontes, sagde, at der var foregået en "massakre".

Få dage senere blev mindst 33 fanger dræbt under et fængselsoprør i staten Roraimas største fængsel.

Internationale menneskerettighedsgrupper har ofte kritiseret forholdene i de brasilianske fængsler. Det er almindeligt, at der er langt flere indsatte, end fængslerne er bygget til. Der udbryder jævnligt voldelige fangeoprør.

Fængslet Anisio Jobim huser 2230 indsatte, selv om det kun er bygget til 590 fanger.

Omkring 622.000 mennesker sad indespærret i Brasiliens fængsler ved udgangen af 2014, viser en rapport fra landets justitsministerium ifølge det franske nyhedsbureau AFP. De fleste af dem er sorte mænd.

Brasilien har det fjerdestørste antal indsatte, viser tallene. Kun USA, Kina og Rusland har flere fængslede.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere