Nato-boss: 'Islamisk Stat spreder sig som cancer blandt flygtninge'

En amerikansk general og Nato-kommandør mener, at Islamisk Stats terrorisme spreder sig som cancer blandt

Foto: AP
Foto: AP

Islamisk Stat spreder skræk og rædsel i Syrien og Irak.

Men hvis man skal tro den amerikanske general og højestkommanderende Nato-kommandør Philip Breedlove, så spreder terrororganisationen sig også som 'cancer' gennem flygtningestrømmen.

Det fortalte han tirsdag på en kongres, skriver blandt andre den engelske avis The Guardian.

- Islamisk Stat spreder sig som cancer blandt flygtningene. Terrororganisationens medlemmer udnytter de mest sårbare og truer de europæiske nationer samt USA, siger Philip Breedlove.

Derudover langer generalen ud efter russerne, som han mener støtte Bashar al-Assad og dermed gøre problemerne i Syrien endnu større.

Se også: Otte hollændere dræbt i internt IS-opgør

Se også: Kæmpe-katastrofe lurer midt i kampen mod IS

'Nål i en høstak'
Den kontroversielle melding fra Nato-kommandøren har fået Human Right Watch til at reagere.

De er langt fra enige med militær-manden.

- Der er tale om en nål i en høstak. Dermed ikke sagt, at der ikke er farligere nåle i høstakken, men hovedsagligt er der tale om søge beskyttelse og ikke har nogle onde intentioner. Faktisk er de meget taknemmelig for, at nogen er villig til at hjælpe dem, siger direktøren for Human Right Watchs

Det samme mener Amnestys direktør John Dalhuisen.

- At give efter for frygten efter det grusomme angreb i Paris vil ikke beskytte nogen. Ikke at give beskyttelse vil være en kujonagtig fralæggelse af ansvar og vil være en en sejr for terroristerne, siger John Dalhuisen.

Ifølge The Guardian har mere en 4.5 millioner mennesker flygtet fra Syrien i krigen, siden den for alvor tog fat i 2011. Også hundredetusindvis af mennesker har flygtet fra krige i Libyen, Irak og Afghanistan.

En opgørelse fra USA viser, at 784,395 flygtninge er blevet accepteret i USA siden 9/11, men kun fem er blevet tiltalt for terrorisme.

Se også: Ekspert advarer: Disse terrorister er farligere end Islamisk Stat

Se også: CIA: Islamisk Stat har brugt kemiske våben

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere