Nato dræbte tre afghanske nomader ved fejl

Drab på civile ved fejl har skabt alvorlige spændinger mellem afghanerne og Nato, der afslutter mission i år

Afghanistans Nato-ledede internationale styrke har ved et uheld dræbt tre civile ved et luftangreb, siger afghanske embedsmænd kun en uge før de fleste af de udenlandske soldater trækkes ud af landet.

Drab på civile ved fejl har skabt alvorlige spændinger mellem afghanerne og Nato, der står for at skulle afslutte en 13 år lang mission.

Det seneste tragiske fejlbombardement fandt sted i Logar-provinsen syd for hovedstaden Kabul. Det gik ud over nomader, som lå i stridigheder om jord, oplyser embedsmænd i provinsen.

Myndighederne i provinsen var i gang med at forhandle en våbenhvile på plads med Nato, men Nato's Internationale Sikkerhedsstyrke, ISAF, har øjensynligt forvekslet nomaderne med militante fra Taliban og antaget, at de var ved at forberede et angreb.

- ISAF gennemførte et luftangreb, der dræbte tre og sårede to, siger den lokale politichef i Logar, Abdul Hakim Ishaqzai.

Han siger, at det er almindeligt for nomader, som bevæger sig rundt i landet med flokke af får eller kvæg, at være velbevæbnede, og at stridigheder om rettigheder til at sætte dyr på græs ofte fører til konflikt.

- De dræbte opholdt sig inde i et hus, siger han.

Mindst 3188 civile er blevet dræbt i Afghanistan i 2014, viser opgørelser fra FN. Det er næsten 20 procent flere end året før og det højeste antal siden FN begyndte på opgørelserne i 2009.