Navy Seal dræbt i kamp med Islamisk Stat

Amerikanske elitesoldat dræbt under en ildkamp i Irak

En soldat fra de amerikanske specialstyrker er tirsdag blevet dræbt under en skudveksling med krigere fra Islamisk Stat i Irak.

En talsmand for det amerikanske militær siger, at elitesoldaten fra Navy Seal tog 'direkte ild', da Islamisk Stat angreb kurdiske Peshmerga-tropper uden for Mosul.

Det er den tredje amerikanske soldat, der er blevet dræbt i kamp i Irak, siden den internationale koalition indledte sit angreb mod den islamiske terrorbevægelse i 2014.

Den amerikanske soldat, der ikke er identificeret, befandt sig i Irak som rådgiver for Peshmerga-styrkerne.

Rådgiver kurdere

Men han befandt sig mere end tre kilometer fra fronten, da han blev dræbt, siger talsmand for Pentagon Peter Cook i en skriftlig kommentar.

En militærkilde oplyser til Fox News, at soldaten formentlig blev dræbt af skud fra en AK-47-riffel.

Ildkampen fandt sted ved byen Tel Askuf, der ligger 30 kilometer fra byen Mosul, der er under kontrol af Islamisk Stat.

- Der er tale om en soldat, der faldt i kamp. Det er meget trist, siger forsvarsminister Ash Carter på et pressemøde i Stuttgart, Tyskland.

Tre soldater dræbt

I marts døde den amerikanske soldat Louis Cardin i et raketangreb i det nordlige Irak, og i oktober omkom elitesoldaten Josh Wheeler under en gidsel-mission.

 USA sendte sidste år 200 speicialtropper til Irbil sydøst for Mosul som militærrådgiverere. Præsident Obama har netop godkendt, at yderligere 450 soldater sendes til Syrien og Irak.