Navy Seal skudt 27 gange: Nu gælder det triatlon

Mike Day formåede at hive en pistol op og skyde sine fjender, selv om han blev skudt 27 gange

Mike Day var Navy Seal i mere end 20 år (Foto: All Over)
Mike Day var Navy Seal i mere end 20 år (Foto: All Over)

At gennemføre et triatlon er imponerende nok i sig selv. At gennemføre et triatlon, otte år efter man er blevet skudt 27 gange er nærmest utroligt. Ikke desto mindre er det, hvad den tidligere Navy Seal Mike Day har sat sig for at gøre. Det skriver blandt andre The Telegraph.

Mike Day var en del af af et SEAL-hold, som skulle bryde ind i et hus i Irak i 2007, hvor der sad tre fjender fra Al-Qaeda. Mike Day var den første, der trådte ind i lokalet, og de fire mænd fra Al-Qaeda begyndte straks at skyde imod ham.

Heldigvis havde Mike Day en masse beskyttelsestøj og -vest på, men vesten var kun lavet til at stå imod et skud. Mike Days vest tog 11 skud. De resterende 16 skud ramte Mike Day på resten af kroppen, men heldigvis ikke i hovedet.

Blandt andet blev hans venstre tommelfinger så slemt tilredt, at lægerne frygtede, at den måtte amputeres, og nogle skud ramte på sådan en måde, at han måtte have en stomipose i 12 måneder efter. Et enkelt skud ramte hans ene testikel.

Skød fjender inden granat-eksplosion
Selv om Mike Day blev bestormet af skud dengang i 2007, formåede han alligevel at hive et håndvåben frem og skyde to af de fire fjender, inden han blev slået bevidstløs af en håndgranat. Fjenderne døde, og Mike Day overlevede. Han gik endda selv ud til redningshelikopteren bagefter.

Siden er han blevet behandlet for posttraumatisk stresslidelse på Carrick Brain Centers i Dallas i USA, og det er det center, han repræsenterer, når han skal gennemføre et triatlon 12. april. Han vil gennemføre det for at indsamle penge og for at ære sine med-veteraner. Det fortæller han på sin indsamlingsside.

- Min overlevelse var et stort mirakel, jeg er et mirakel, og jeg overlevede for at hjælpe andre. Formålet med mit liv er ikke at gøre noget for mig, siger Mike Day.

- Derimod er formålet, at passe på og lede mine sårede brødre og søstre. Mine medkrigere fortjener den bedste behandling, der findes, siger Mike Day på indsamlingssiden.

Mike Day var en del af Navy Seal i over 21 år. Da han trak sig tilbage modtog han både en sølv- og bronzestjerne for sin indsats.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Mike Day var Navy Seal i mere end 20 år (Foto: All Over)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere