Nedstyrtet EgyptAir-fly: Lydoptagelse af pilot frigivet

Få timer inden EgyptAir-flyet MS804 forsvandt fra radaren var alt roligt og godt, afslører lydoptagelse af piloterne

Hør lydoptagelsen, som netop er blevet offentliggjort her. (Video: AP)

Mens de uhyggelige billeder af smadrede vragdele, iturevet bagage og personlige ejendele fra nogle af de 66 mennesker, der var ombord på det nedstyrtede EgyptAir-fly MS804, i går blev frigivet af den egyptiske hær, er en lydoptagelse af en af de to piloter, som fløj flyet, nu også blevet offentliggjort.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Den indikerer, at piloterne havde alt under kontrol, få timer inden flyet på uforklarlig vis forsvandt fra radaren og styrtede ned i Middelhavet natten til torsdag (Hør lydoptagelsen øverst i playeren).

- Hello, Hello, EgyptaAir 804 flight level 370, squawk number 7624, lød det fra en af piloterne, da flyet tjekkede ind over radioen i schweizisk luftrum lidt efter midnat. Kort efter fløj de ind i Italien, hvorefter en flyveleder meldte ind til flyet. Herefter svarede MS804-piloten:

- Thank you so much. Good day er good night.

Samtalen blev optaget omkring to en halv time inden græske flyveledere mistede kontakten med flyet. Ifølge de græske myndigheder fløj flyet ind i græsk luftrum klokken 2.24 natten til torsdag, og 24 minutter senere snakkede piloten over radioen med de græske flyveledere.

Her lød det fra piloten på græsk: 'Tak'.

Der er før malet en trussel på EgyptAir flyet, der onsdag styrtede ned i Middelhavet. (Foto: Thomas Ranner / AP) Krig & katastrofer Uhyggeligt sammentræf: Trussel skrevet på nedstyrtet fly

Man har fundet flere vragdele, men før man finder de flyets sorte boks, er det svært at sige, hvad der er årsag til ulykken, mener Paul Hulme Harrison. (Foto: Egyptian Armed Forces Facebook via AP Krig & katastrofer Ekspert om mystisk flystyrt: Brand om bord udelukker intet

Lidt mere end en halv time senere udsendte Egyptair-flyet beskeder om, at der var røg i kabinen. Og flyveledernes utallige forsøg på at komme i kontakt med MS804-piloterne mislykkedes.

Hvad der forårsagede styrtet er endnu uvist.

Egyptens luftfartsminister har tidligere meldt ud, at det mest sandsynlige er, at et terrorangreb er skyld i styrtet, selvom ingen endnu har taget ansvaret for flystyrtet.

Den danske ekspert Paul Hulme Harrison, mener dog ikke, at styrtet skyldtes en bombe. Læs, hvad han mener om styrtet her

66 mennesker ombord

Krig & katastrofer Her er de første billeder af flyvraget

Indtil alle familiemedlemmer til de 66 mennesker er blevet underrettet, så vil Egyptair ikke offentliggøre navnene på dem ombord. Men flyselskabet har dog oplyst, at der er tale om 56 passagerer og 10 flyansatte.

De har samtidig offentliggjort nationaliteterne på de forsvundne: 30 fra Egypten, 15 fra Frankrig, to fra Irak og en fra Storbritannien, Belgien, Kuwait, Saudi Arabien, Sudan, Tchad, Portugal, Algeriet og Canada.

Men som tiden går, dukker der flere oplysninger op omkring de 66 personer. Ekstra Bladet har oplistet flere af de personer, som venner eller pårørende har bekræftet, fløj med MS804.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.