New Orleans er som genfødt ti år efter orkanen Katrina

Flere end 1800 personer blev dræbt og en million gjort hjemløse, da orkan hærgede det sydøstlige USA i 2005.

Ti år efter at orkanen Katrina skabte død og ødelæggelse i New Orleans, fremstår den amerikanske storby som genopstanden, men katastrofen, som var med til at undergrave mange amerikaneres tillid til regering og myndigheder, er langt fra glemt.

Ved mindeceremonier lørdag vil man ikke kun mindes ofrene, man vil også hylde den dynamiske genopbygning, der har fundet sted efter orkanen, som fejede ind over byen 29. august 2005 med en fart på op til 280 kilometer i timen.

Flere end 1800 mennesker blev dræbt, og over en million blev gjort hjemløse.

Katrina medførte oversvømmelser i 80 procent af New Orleans, hvor mange blev tvunget til at søge tilflugt på tagryggene.

De, som søgte ly på et tag eller fandt et andet tørt sted, kom til at vente i dagevis på at få hjælp, da hele regionen sank ned i kaos under en ineffektiv og mangelfuld nødhjælpsindsats.

Det tog fire døgn, før lastvogne nåede frem med vand og mad til titusindvis af strandede mennesker.

Washingtons langsomme reaktioner på katastrofen er gået over i historien og førte til meget voldsom kritik af den daværende præsident, George W. Bush.

Bygninger blev revet af deres fundamenter, og nogle steder kom oversvømmelserne så pludseligt, at folk druknede i deres hjem, da Katrina trak ind over New Orleans.

Da hele byen til sidst blev evakueret for at få pumpet al vand ud og få bjærget alle omkomne, tog det mange måneder, før indbyggere kunne vende tilbage til deres hjem.

I dag er mange farvestrålende huse blevet genopbygget på stolper, og hornorkestre går atter gennem gaderne i det franske kvarter.

- Vores by holdt stand, og dens comeback er en af de mest bemærkelsesværdige historier om tragedie, triumf og genoprejsning, siger New Orleans' borgmester, Mitch Landrieu.