Ngo'er: 70.000 flygter fra luftangreb i Yemen

I det nordvestlige Yemen bomber Saudi-ledet koalition Sadaa-provinsen, som tusindvis af civile nu flygter fra

Følg Krig & katastrofer

70.000 mennesker herunder 28.000 børn flygter ifølge hjælpeorganisationer nu fra provinsen Sadaa i det nordvestlige Yemen, hvor en arabisk koalition udfører talrige luftangreb for at få ram på houthi-oprørere.

17 hjælpeorganisationer herunder Oxfam, Red Barnet og Islamic Relief fordømmer luftangrebene, som ifølge dem er tiltagende. De kræver en øjeblikkelig våbenhvile i området.

- Der er et akut behov for at stoppe fjendtlighederne, så man kan få humanitær hjælp til landet, siger Daw Mohamed, landechef i Care International i Yemen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Søndag var der da også ifølge AFP et gennembrud i forhandlingerne om en våbenhvile, efter at koalitionen ledet af Saudi-Arabien i mere end seks uger har udført bombeangreb i landet.

Angrebene begyndte, efter at houthi-bevægelsen tog magten i det meste af landet i januar.

Ifølge AFP har oprørerne sagt, at de er villige til at stille sig positivt over for skridt, der tages, for at få en ende på "lidelserne".

FN udtrykte lørdag bekymring over de mange civile i Sadaa-provinsen og advarede om, at angreb mod befolkede områder er imod international lov.

Tidligere har FN og hjælpeorganisationer skønnet, at 20 millioner mennesker eller 80 procent af befolkningen lider af sult eller "fødevareusikkerhed".

Der er også alvorlig mangel på brændstof til at drive hospitalerne.

Forsyningsruterne har været blokeret, siden den arabiske koalition indledte bombardementer 26. marts.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+