Ni unge danskere i Nepal fundet i god behold

En gruppe danske højskoleelever i Nepal befandt sig i nationalpark, da jordskælvet ramte. Nu er de fundet i god behold

Disse 11 unge danskere tog til Nepal på et højskoleophold i februar. Ni af de unge på billedet befandt sig i en nationalpark, da jordskælvet ramte Nepal lørdag. Dette foto er taget inden afrejsen til Nepal. (Foto: Global Contact/ Mellemfolkeligt Samvirke)
Disse 11 unge danskere tog til Nepal på et højskoleophold i februar. Ni af de unge på billedet befandt sig i en nationalpark, da jordskælvet ramte Nepal lørdag. Dette foto er taget inden afrejsen til Nepal. (Foto: Global Contact/ Mellemfolkeligt Samvirke)

Mellemfolkeligt Samvirke har mandag fået livstegn fra en gruppe på ni danske højskoleelever i Nepal, der har været savnet, siden landet blev ramt af et jordskælv lørdag.

Dermed har Mellemfolkeligt Samvirke Global Contact nu hørt fra alle sine højskoleelever i Nepal, oplyser pressechef, Mikala Satiya Rørbech, til Ekstra Bladet.

- Det er en kæmpe lettelse, at ambassaden i Nepal kan bekræfte, at de ni elever er fundet og i god behold, siger Mikala Satiya Rørbech og tilføjer, at de bekymrede familier hjemme i Danmark har modtaget den glade besked.

- Nu gælder det om at få de ni hjem til Katmandu, men det kan godt blive lidt vanskeligt, da infrastrukturen i området er brudt sammen efter jordskælvet, siger pressechef Mikala Satiya Rørbech.

Hun forklarer, at de ni unge - otte kvinder og en mand - på egen hånd var rejst til udflugtsstedet The Last Resort i en nationalpark 150 kilometer nordøst for Katmandu. Her opholdt de sig, da et kraftigt jordskælv ramte Nepal lørdag.

- Ambassaden i Nepal har været i kontakt med ledelsen på The Last Resort, der oplyser, at de unge danskere har det godt. De har også rigeligt med forsyninger, hvis der går lidt tid, før de kan vende tilbage til Katmandu, siger Mikala Satiya Rørbech til Ekstra Bladet.

De ni unge, der alle er i 20'erne, ankom til Nepal i februar på et 16 ugers højskoleophold hos Mellemfolkeligt Samvirke Global Contact, hvor de blandt andet skal lære om religion, udvikling og kvinders forhold i det fattige land.

Ekstra Bladet har været i kontakt med flere familiemedlemmer til eleverne, men de pårørende henviser til Mellemfolkeligt Samvirke.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Hjælp os: Kender du danskere i Nepal eller har du oplysninger om danskere i problemer i Nepal? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er der mandag formiddag 52 danskere i Nepal, som man mangler at komme i kontakt med. Det antal ændrer sig dog time for time.

Antallet af omkomne i Nepal efter det værste jordskælv i det lille land i Himalaya i 81 år er steget til 3726, oplyser en embedsmand fra det nepalesiske indenrigsministerium mandag.

Det er en stigning på 500 fra tidligere oplysninger, der kom ud mandag. Nogle i regeringen frygter, at antallet af dødsofre for lørdagens skælv, der er målt til 7,9 i styrke, kan nå op på 5000.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere