Nigeria: Tiårig pige med sprængstoffer om livet dræber 19

Det frygtes, at pigen var sendt ind på marked af Boko Haram, uden at hun selv var klar over, hvad hun lavede

En pige, der menes at have været bare ti år, sprængte lørdag sig selv i luften på et marked fyldt med mennesker i den nordlige del af Nigeria.

19 personer omkom, oplyser Sky News.

Ingen har påtaget sig skylden for angrebet, der fandt sted i delstatens Bornos hovedstad, Maiduguri.

Angrebet fandt sted lige over middag. Sprængstofferne blev udløst, da pigen blev visiteret ved indgangen til markedspladsen, der på det tidspunkt var proppet med handlende.

- Pigen var omkring ti år gammel. Jeg tvivler på, at hun faktisk var klar over, hvad der var fastspændt på hendes krop, siger Ashiru Mustapha, en af de civile vagtmænd på markedet, til nyhedsbureauet AFP.

Nogle timer senere eksploderede et køretøj, der var blevet vinket ind til siden ved en kontrolpost, fordi det så mistænkeligt ud, i en by i nærheden.

Heller ikke denne hændelse er der taget ansvar for, men oprørsgruppen Boko Haram udfører ofte angreb i området og kan stå bag begge eksplosioner ifølge AFP.

Boko Haram bruger i stigende grad piger og kvinder som menneskelige bomber i gruppens bestræbelser på at skabe en islamistisk stat i den nordlige del af Nigeria.

Lørdagens angreb kommer ugen efter en af Boko Harams mest rædselsvækkende aktioner. Under angreb i og omkring fiskerbyen Baga i Borno blev 16 landsbyer og byer brændt ned.

Ifølge Amnesty International kan op til 2000 personer, hovedparten kvinder og børn, være blevet massakreret i angrebet.

Boko Haram brugte i juni sidste år for første gang en kvinde til et selvmordsangreb. Måneden efter blev en tiårig pige iført en bombevest opdaget i delstaten Katsina. Det skabte frygt for, at helt unge piger bliver tvunget til udføre bombeangreb.

Den islamistiske gruppes oprør i Nigeria har kostet flere end 13.000 mennesker livet. Boko Haram er modstander af uddannelse og bøger.