Nigeria: Vi har smidt Boko Haram ud af flere byer

Nigerias hær har genindtaget flere nordlige byer. Imens drøfter regionale ledere en strategi mod Boko Haram

Med støtte fra luftvåbnet har nigerianske soldater atter taget kontrollen over byerne Monguno og Marte i det nordøstlige Nigeria, som den islamistiske gruppe Boko Haram havde indtaget.

Det oplyser militæret i en meddelelse mandag.

- Operationerne i luften og til lands fortsætter med aggressiv fremgang mod andre udpegede lokalsamfund og områder, som skal ryddes i den igangværende offensiv mod terroristerne, siger en talsmand for hæren.

Boko Haram havde indtaget byerne under et angreb i sidste måned, hvor gruppen blandt andet også angreb lufthavnen i Maiduguri, som er hovedby i det nordøstlige Nigeria.

Konflikten med Boko Haram er optrappet betydeligt i løbet af det seneste år og er det vigtigste punkt i valgkampen forud for præsidentvalget den 28. marts.

Valget skulle have fundet sted lørdag, men blev udskudt. Hovedargumentet for at udsætte det var, at militæret havde indledt en stor offensiv mod Boko Haram og dermed ikke havde mandskab til at passe på valgstederne rundt om i landet.

Oppositionen kritiserer derimod præsident Goodluck Jonathan for at forsøge at vinde tid i valgkampen, hvor han har tabt terræn til sin udfordrer, tidligere militærchef Muhammadu Buhari.

Mens Nigeria fortsætter offensiven mod den ekstremistiske bevægelse, mødtes seks afrikanske statsoverhoveder mandag i Camerouns hovedstad, Yaoundé, sammen med repræsentanter for yderligere fire lande i Economic Community of Central African States (ECCAS) for at drøfte en fælles strategi i kampen mod Boko Haram.

- Vi opfordrer også det internationale samfund til at yde sin støtte i form af udstyr, diplomati, finansiering, logistik og humanitær hjælp, siger Camerouns præsident, Paul Deby, der også er ECCAS-formand.

Cameroun og Tchad, som Boko Haram tidligere har angrebet, har lovet at bidrage med soldater til en regional styrke, der skal bekæmpe Boko Haram. Det samme gør Benin og Niger.

Nigeria deltog ikke i forhandlingerne, fordi landet ikke er medlem af ECCAS.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.