Pensionisten Nikolaj siger det uden omsvøb. Han venter på den russiske præsident Vladimir Putin. Han håber, at Rusland vinder frem på slagmarken og får kontrol med hans hjemby Kramatorsk i Donbas, der lige nu er under ukrainsk kontrol.
For først på det tidspunkt vil livet blive godt igen, forklarer han til Ekstra Bladet, der har besøgt ham i hans hjem.
Nikolaj er en del af en gruppe borgere, der husker tilbage på tiden under Sovjetunionen, som de gode tider og forbinder Rusland med dengang, der var arbejde til alle.
Dengang staten tog vare på borgerne, og systemet ikke kun tilgodeså eliten, siger han.
- Maidan var ikke en revolution. Det var et kup orkesteret af USA. Det var ikke en revolution. Vores præsident Viktor Janukovitj blev fjernet som præsident med magt, siger Nikolaj, der henviser til, at den daværende præsident blev fjernet under Maidan Revolutionen i 2014.
I Vesten er fortællingen, at millioner af ukrainere gik på gaden for at fjerne Viktor Janukovitj, der havde afvist en aftale med EU for i stedet at vende sig mod Rusland.
Men i Nikolajs hjem i udkanten af Kramatorsk, er fortællingen en anden. Et ekko af den russiske fortælling.
- Under Janukovitj havde jeg to biler. Nu har jeg blot en Lada, og jeg har ikke penge til at fylde den med benzin. Der er intet arbejde.
- Korruptionen er ude af kontrol. Jeg har intet, siger Nikolaj, der sammen med sin kone Valentine lever af den sparsomme pension.
Bebrejder Ukraine
Da Viktor Janukovitj vandt det ukrainske præsidentvalg i 2010 var opbakningen stærkest i Østukraine og specielt i Donetsk-regionen, hvor Kramatorsk ligger.
Det er uklart, hvor mange ukrainere, der i dag håber på, at russerne kommer, men pro-russiske partier har ofte hentet deres opbakning i Østukraine. Det var også tilfældet ved det seneste præsidentvalg i 2019.
Nikolaj bor i et lille hus. Det er delvist ødelagt, da et russisk missil slog ned på grunden på den anden side af vejen i juli sidste år.
Ifølge flere lokale var det ukrainske militær flyttet ind i bygninger på grunden, der blev jævnet med jorden under angrebet.
Nikolajs hus fik smadret vinduer. De er i dag dækket af spånplader. Gavlen blev også ødelagt, og hullet er skærmet med plastik. Husmuren har også slået revner.
Nikolaj og Valentine, der ikke vil oplyse deres efternavne, beskylder ukrainere for ødelæggelserne. De siger, at det aldrig var sket, hvis ikke det ukrainske militær var flyttet ind overfor.
- Det var en meget kold vinter, for vi har ikke råd til at fikse vores hus. Vi bor kun i køkkenet nu. Vi sover der, laver mad der, opholder os der. Det er ikke et liv, siger 70-årige Valentine.
Ægteparret ser primært russisk fjernsyn.
- Vi er låst her i en konflikt, som Ukraine og USA har startet, siger Nikolaj.
USA får skylden
Nikolaj mener, at Ukraine og USA er skyld i krigen. Det var deres skyld, at de russiske kampvogne væltede over den ukrainske grænse for et år siden.
Nikolaj fnyser over, at de danske politikere mener, at det er Rusland, der har startet krigen. Nikolaj er enig i, at det er Rusland, der valgte at krydse grænsen til Ukraine, men at Rusland intet valg havde.
- USA var ved at sluge Ukraine, og det ville Putin ikke have. Han advarede Ukraine. Han gjorde det klart, at han ville beskytte russerne i Ukraine, siger Nikolaj.
I Rusland er fortællingen, at landet udførte en 'speciel militær operation' i Ukraine for at beskytte det russiske mindretal og republikkerne Luhansk og Donetsk.
Det er i stor modsætning til fortællingen i Danmark og blandt flere eksperter i Vesten.
- Folkene i Donetsk og Luhansk vil gerne være russisk, men det vil USA ikke have, siger Nikolaj på trods af, at den nuværende ukrainske præsident Volodimir Zelenskij også nød stor opbakning i Østukraine i 2019, hvor han blev valgt som Ukraines præsident.
- Der har været mange afsløringer af, at Viktor Janukovitj var korrupt, og at han var ved at fjerne demokratiet i Ukraine. Det er vel også en del af fortællingen?
- Demokrati, siger du. Hvad er demokratisk ved, at Janukovitj, som vandt præsidentvalget i 2010 bliver fjernet med magt? Der er ikke noget demokrati, siger Nikolaj.
- Og korruption? Ja, der var korruption dengang, men det er meget værre nu, siger Nikolaj, hvis fortælling står i modsætning til rapporter, der peger på, at Ukraine er mindre korrupt nu.
Krigsforbrydelser skete ikke
Nikolaj tvivler også på, at de russiske krigsforbrydelser i Ukraine, såsom i Butja og Irpin nord for den ukrainske hovedstad Kiev, har fundet sted.
Da russerne trak sig tilbage fra området, blev der fundet massegrave. Flere ukrainere blevet likvideret med hænderne bundet.
Ifølge Nikolaj er det propaganda fra Vesten for at skade Rusland. Han forklarer, at der selvfølgelig er civile, der dør, når en krig raser. Det er umuligt andet.
Men han mener ikke, at Rusland har begået krigsforbrydelser, selv om det er blevet dokumenteret af flere organisationer, og FN har konkluderet, at Rusland blandt andet har tortureret ukrainere.
- Zelenskij er et røvhul, der forærer Ukraine til USA. Derfor har vi krigen, siger Nikolaj.
Valentine bryder ind. Hun har mindre stærke holdninger end sin mand.
Hun vil bare have, at krigen slutter, og Valentine frygter, at Kramatorsk vil blive jævnet med jorden som byen Bakhmut, hvor der lige nu er hårde kampe cirka 30 kilometer fra Kramatorsk.
Hun frygter, at Kramatorsk vil lide samme skæbne, hvis russerne kommer nærmere. Hun drømmer sig også tilbage til tiden under Sovjetunionen, men frygter, at der intet vil være tilbage af hendes elskede by, hvis russerne kommer nærmere.
- Folk vil have fred. Jeg vil have fred. Det er det vigtigste, siger hun.