Nonne falder på knæ: 'Skyd mig i stedet'

Volden fortsætter i Myanmar, men mandag satte en nonne sig for at stoppe blodsudgydelserne

Video: Reuters

De voldsomme sammenstød mellem militær og demonstranter fortsætter i Myanmar i kølvandet på, at landets folkevalgte leder Aung San Suu Kyi er blevet anholdt, og urolighederne ser ikke ud til at have en ende.

Mandag var ingen undtagelse.

I et desperat forsøg på stoppe volden begav nonnen Rose Nu Tawng sig på gaden med en bøn til det skarpt bevæbnede militær:

- Jeg knælede. Tiggede dem om ikke at skyde og torturere børnene, men til at skyde og dræbe mig i stedet, lyder det fra hende ifølge The Guardian.

Se billeder af episoden her. Artiklen fortsætter under billederne ...

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

FN: 38 personer døde under uroligheder

Blev omringet
Hændelsen fandt sted i byen Myitkyina i den nordlige del af landet.

Her var demonstranter på gaden med hjelme og hjemmelavede skjolde. Da politiet begyndte at omringe demonstranterne, gik Rose Nu Tawng med to andre nonner i aktion.

- Politiet jagtede dem (demonstranterne, red.) for at anholde dem, og jeg var bekymret for børnene, fortæller Rose Nu Tawng om episoden.

Og så faldt hun på knæ, men i første omgang var det ikke nok, da styrkerne åbnede ild, selvom billederne viser, at enkelte betjente fulgte den katolske nonne med ned på knæ.

- Børnene panikkede og løb mod fronten. Jeg kunne ikke gøre noget, men jeg bad til Gud om at redde og hjælpe børnene.

Ifølge Rose Nu Tawng så hun, hvordan en mand blev skudt i hovedet og faldt død om, hvorefter hun selv blev ramt af tåregas.

- Jeg følte, at verden ramlede omkring mig. Jeg er meget ked af det alt det, der skete, da jeg bad for dem.

Redningsmandskab har bekræftet over for nyhedsbureauet AFP, at to mænd blev skudt og dræbt ved demonstrationerne i Myitkyina.

Kuppet fandt sted 1. februar

Myanmars politi dræber tre i konfrontation med demonstranter

Myanmar har været kastet ud i uro siden 1. februar, hvor militæret afsatte den demokratisk valgte leder, Aung San Suu Kyi, ved et kup, hvilket udløste masseprotester mod det nye militærstyre.

Politiet og militæret har reageret med en voksende brutalitet over for demonstranterne. Mere end 50 mennesker er blevet dræbt, mens næsten 1800 er blevet anholdt.