Nordisk divisionshold undgik flytragedie ved lykketræf

Det svenske 1. divisionshold fodboldhold Dalkurd FF skulle have været med det styrtede Germanwings fly hjem, men ombestemte sig. Det reddede spillere og træneres liv

Et svensk første divisionshold undgik med nød og næppe flystyrtet (Foto: AP)
Et svensk første divisionshold undgik med nød og næppe flystyrtet (Foto: AP)

Det svenske 1. divisionshold fodboldhold Dalkurd FF kunne være blevet udslettet tirsdag omkring klokken 11, da Airbus 320 flyet fra Germanwings styrtede i de franske alper.

Det skriver svenske Expressen.

Holdet havde netop afsluttet en træningslejr i Barcelona og var på vej hjem til Stockholm.

Men for at spare penge valgte klubben, at spillerne skulle booke fly med mellemlandinger, i stedet for den noget dyrere direkterute hjem til Stockholm.

Blandt de fire mulige ruter hjem, var Germanwings flyet til Düsseldorf, men på grund af en noget længere ventetid i Düsseldorf, valgte spillerne at splitte sig op og tage tre forskellige fly mod Stockholm, hvor man kunne reducere transittiden i stedet for en samlet tur med Germanwings flyet.

- Der var en meget lang ventetid i Düsseldorf, så vi kiggede efter alternative ruter med mindre ventetid og splitede os i stedet op i tre mindre grupper, siger sportsdirektør Adil Kizil til avisen.

I stedet valgte spillerne at borde to fly til Zürich og et til München.

Sportschefen fik beskeden om Germanwings flyets styrt kort efter han var mellemlandet i München.

- Vi kunne se at nogle af spillerne havde taget billeder af alperne fra flyet. Men alle deres telefoner var på flightmode, så vi vidste intet, siger han om den hektiske tid efter landingen.

- Vi indså der var noget galt, da vi så alle de ubesvarede opkald og SMS'er. Folk havde forsøgt at ringe og spørge, hvad der var sket. Vi forsøgte at ringe tilbage og forklare det hele, lyder det fra Kizil.

Der selv længe var i tvivl om, hvorvidt nogen af hans spiller rent faktisk var endt på Germanwings flyet.

(Grafik: Mikkel Lund)
(Grafik: Mikkel Lund)