Nordkorea efter ny missil-test: Så er det klar til krig

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, blåstempler ballistisk missil til at blive anvendt i krig, meddeler statsmedie

I weekenden kunne nordkoreansk stats-tv fortælle, at der var blevet affyret et projektil (Video: KRT)

Nordkorea bekræfter mandag, at det søndag med succes opsendte et mellemdistancemissil og tilføjer, at missiltypen har vist sig så træfsikker, at det er klar til at blive taget i brug i militære handlinger.

Det skriver det statslige nyhedsbureau KCNA ifølge AFP.

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, overværede affyringen, og han kunne "med stolthed konstatere, at våbnets træfsikkerhed er meget præcis og Pukguksong-2 er et vellykket strategisk våben", skriver KCNA.

Ifølge nyhedsbureauet var Kim Jong-un så tilfreds med testen, at han har blåstemplet missilet til at blive taget i brug i tilfælde af krig.

Missilet var en modificeret udgave af Pukguksong-2, der oprindeligt er konstrueret til at blive affyret fra en undervandsbåd.

Fordelen ved den landbaserede version af missilet er ifølge KCNA, at det er hurtigere at få i luften.

På grund af en anden type brændstof, end det der benyttes ved affyring fra en ubåd, kan missilet blive affyret "omgående".

Søndagens prøveaffyring har udløst en ny runde af fordømmelser mod styret i Nordkorea og trusler om nye sanktioner fra FN.

Japan, Sydkorea og USA har i fællesskab anmodet FN's Sikkerhedsråd om et hastemøde for at drøfte hændelsen, skriver AFP.

Missilet fløj ifølge det sydkoreanske militær omkring 500 kilometer ud over Det Japanske Hav eller Østhavet, som farvandet mellem den koreanske halvø og Japan udelukkende omtales i Sydkorea, før det styrtede ned.