Nordkorea i ny trussel: Hvis I rører jer en centimeter, så angriber vi!

Nordkorea er endnu en gang ude efter USA. Denne gang truer de med, at hvis Trump rører sig en centimeter, så vil de slå hårdt tilbage

Ifølge en nordkoreansk ambassadør, så er Kim Jong-un klar til at reagerer, hvis USA rører på sig (Foto: AP)
Ifølge en nordkoreansk ambassadør, så er Kim Jong-un klar til at reagerer, hvis USA rører på sig (Foto: AP)

Nordkorea er ikke bange for at kaste om sig med trusler i alle retninger, og nu har de sendt endnu en af slagsen i USA's retning.

Det sker i et eksklusivt interview med en nordkoreanske ambassadør i Storbritannien, som tv-stationen Sky News har lavet.

Her bliver Choe Il spurgt ind til, om hvorvidt Nordkorea har planer om endnu en test af deres atomvåben-program, og til det svarer han følgende:

- Jeg ved ikke hvornår, da jeg befinder mig her i Storbritannien og ikke i mit hjemland. Men testen bliver gennemført, så snart vores leder Kim Jong-un er klar, siger han ifølge Sky News og tilføjer, at atomvåben-programmet skal ses som følge af USA's fjendtlige politik.

Foto: AP Plus Det store overblik: Sådan ville en krig mellem Nordkorea og USA se ud

Og her stopper den nordkoreanske ambassadør ikke.

Ifølge ham frygter Nordkorea nemlig slet ikke et amerikansk angreb, og de er efter sigende allerede klar til at svare igen, hvis det alligevel skulle ske.

- Hvis vi var bange for USA, så ville vi ikke have startet med at teste atomvåben og lave missilaffyringer. Hvis USA angriber os, så er vores militær og folk klar til at svare igen på ethvert form for angreb.

- Jeg tror dog ikke, at de vil angribe os. Hvis rører sig en centimeter, så er vi klar til at svare igen, siger Choe Il til Sky News.

Spændingerne mellem USA og Nordkorea tog for alvor fart, da nordkoreanerne i slutningen af april testaffyrede et ballistisk missil. Derudover har Nordkorea ved flere lejligheder vist de militære muskler frem.

Den udmelding kommer i kølvandet på flere pompøse militærshow, som styret har taget billeder af, og som Kim Jong Un ifølge Nordkoreas propaganda-maskine, det statslige Korea Central News Agency, har rost til skyerne.

- Når man ser det spændende sceneri, så hylder han (Kim Jong Un red.) sømændene og piloterne for at ramme deres mål hver gang. De modige mænd fra artilleriet ramte også deres mål med stor præcision hver gang, skrev det nordkoreanske medier og tilføjede, at de ville kunne bruges til at straffe fjendtlige nationer i fremtiden. 

Se de mange billeder herunder, hvor Nordkorea spiller med musklerne. Artiklen fortsætter under billederne.

Ekspert: Det er fake!
Men ifølge den amerikanske militærekspert Michael Pregent, der har 28 års erfaring som officer i den amerikanske hær og nu arbejder på 'Hudson Institute' i Washington, så skal man ikke altid tro blindt på de nordkoreanske militærparader. Det hele kan være fake og opstillet.

Fox News har fået eksperten til at analysere en række billeder fra en tidligere militærparade tidligere i april, og her er dommen klar. Meget af det er fake, skriver mediet

- Det handler mere om at sende et budskab end reel styrke på slagmarken, siger Michael Pregent til Fox News.

Derudover fortæller han, at flere billeder, hvor de nordkoreanske soldater poserer med store projektiler kan være plastic.

- Hvis du ser på toppen af dem, så kan du se, at det er plastic. De er til grin, siger Michael Pregent og tilføjer, at Nordkorea rent faktisk godt kan have så store projektiler, men Kim Jong Un ville aldrig kunne tillade, at de ægte blev brugt til en parade.

Artiklen fortsætter under billedet

 

- Han ønsker nok ikke, at sådan en går af og rammer publikum, siger Michael Pregent til Fox News.

Samtidig giver han en bredside til de billeder af soldater med såkaldte AK-47-våben, som ligner noget, der kunne være en granat-kaster. Ifølge Michael Pregent er det langt fra en dødbringende granat-kaster, der er tale om, men derimod noget ganske ufarligt.

Der er derimod tale om nogle ekstra spiral-formede magasiner, der er berygtet for at blokere og ofte at gå i stykker. Til sidst undrer han sig også over, at der er flere billeder, hvor soldaterne har solbriller på. Ikke det bedste udstyr, hvis man er på vej i krig.

Se de mange nogle af de billeder, som eksperten kritiser herunder

 

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen