Nordkorea med ny vanvidsudmelding: Så mange er klar til krig mod USA

Ifølge den nordkoreanske propagandamaskine KCNA har over 4,7 millioner mennesker meldt sig klar til kamp mod USA. Ren vås, mener sydkoreanerne

Her erklærer Nordkoreas udenrigsminister krig mod USA. Video: AP

4,7 millioner mennesker eller hvad der svarer til lige knap 20 procent af Nordkoreas befolkning.

Det er ifølge Pyongyang Times og Nordkoreas statsstyrede propagandamedie KCNA (Korean Cenral News Agency red) antallet af mennesker, der frivilligt har meldt sig klar til kamp mod USA.

- Over 4,7 millioner mennesker heriblandt studerende og arbejdere har frivilligt valgt at tilslutte sig den nordkoreanske hær som følge af Donald Trumps anti-Nordkorea retorik i FN, skriver Pyongyang times.

Heriblandt skulle 1,22 millioner mennesker være kvinder, mens 1,79 millioner af de frivillige skulle være 'unge mennesker'.

Det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap News skriver, at det langt fra er første gang, at Nordkorea kommer med disse slags meldinger.

- Når spændingerne mellem USA og Nordkorea er på sit højeste, så påstår de ofte, at millionvis af unge mennesker har tilsluttet sig kampen. De bruger det som propaganda for at styrke fællesskabsfølelsen rettet mod USA, skriver de og tilføjer, at Nordkorea meldte stort set det samme ud i Juli, da de testede missiler.

Foto: AP Vi anbefaler Stort overblik: Sådan ville en krig mellem Nordkorea og USA se ud

Trussel på trussel på trussel
Konflikten mellem USA og Nordkorea tog for alvor fart i sidste weekend, da Donald Trump sendte følgende tweet ud i cyberspace:

Det fik Nordkorea til at melde ud, at de opfattede det som en krigserklæing.

- Hele verden bør huske, at det var USA, der først erklærede krig imod vores land, sagde udenrigsminister Ri Yong-ho.

- Siden de forenende stater har deklareret krig imod vores land, vil vi være nødt til at tage vores forholdsregler, det inkluderer retten til at skyde amerikanske bombefly ned, selv når de ikke er inde i vores luftrum.

Efter Nordkoreas bombastiske melding har Det Hvide Hus med præsident Trump i spidsen pure nægtet, at der er tale om en krigserklæring og kalder Nordkoreas påstand for helt absurd.

Weekenden igennem er retorikken kun blevet hårdere og hårdere imellem de to nationer, og USA har sågar sendt bombefly en tur tæt forbi det nordkoreanske luftrum.

Det blev efterfølgende fulgt op af en propagandavideo, der skulle forestille et nordkoreansk missil, der skyder et amerikansk bombefly ned. Videoen var helt tydeligt falsk.

Spændingerne mellem USA og Nordkorea tog for alvor fart, da nordkoreanerne i slutningen af april testaffyrede et ballistisk missil.

Se herunder, hvor stor Nordkoreas hær er i virkeligheden:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.