Nordkorea offentliggør video: Her affyres missilet

Nordkorea har nu offentliggjort optagelser, der angiveligt viser affyringen af missilet der fløj over Japan

Videoen her viser angiveligt den seneste nordkoreanske missiltest. Video: AP/KCNA

Det nordkoreanske styre har onsdag offentliggjort optagelser, der angiveligt viser affyringen af det missil, som mandag aften dansk tid fløj over Japan og endte i det nordlige Stillehav. Det skriver AP.

Kim Jong Un udtrykker ifølge det statslige nordkoreanske nyhedsbureau, KCNA, stor tilfredshed med affyringen, som han kalder for en 'meningsfuld optakt' til en opdæmning af stillehavsøen Guam, der huser en amerikansk militærbase.

Nordkorea affyrer missil over Japan

Kim Jong Un har tidligere truet med angribe Guam, der ligger 3400 kilometer væk fra Nordkorea.

Ifølge det amerikanske forsvarsministerium Pentagon udgjorde den seneste missilaffyring dog ingen trussel mod USA.

Den betragtning er Kim Jong Un tilsyneladende enig i. Ifølge KCNA udtaler han, at man stadig har brug for at udføre flere prøveaffyringer af missiler mod Stillehavet for at fremme Nordkoreas strategiske styrke.

Affyringerne er blevet fordømt af samtlige 15 medlemslande i FN's sikkerhedsråd, herunder også de nordkoreanske naboer Kina og Rusland.

Sikkerhedsråd fordømmer Nordkoreas missiltest

Også USA's præsident Donald Trump har reageret på missiltesten, og udtalt at 'alle muligheder er på bordet' når det handler om at lægge pres på Nordkorea.

Trump om Nordkorea: - Alle muligheder er på bordet


Som reaktion på Nordkoreas seneste missilaffyring offentligjorde Sydkorea billeder af deres egne nylige missiltest. Video: AP.