Nordkorea tester ny raket-motor

Kim Jong-un overværede angiveligt en succesfuld test af motor, der kan sende raketter på tværs af kontinenter

I marts viste Nordkorea en propagandavideo, der viser en atombombe over Washington. Se den her

Nordkorea synes upåvirket af internationale sanktioner og skæld ud.

Lørdag lyder det fra det lukkede land, at militæret med succes angiveligt har afprøvet en motor, der er designet til at sende interkontinentale ballistiske raketter af sted. Raketmotoren vil "garantere" et eventuelt atomangreb på arvefjenden USA, lyder det.

Den påståede test er den seneste i en række, hvor Nordkorea siger, at landet gør store fremskridt både inden for teknologi til atomvåben og til ballistiske missiler.

Eksperter uden for Nordkorea forholder sig dog skeptisk til den militære jubel i Pyongyang. Mange af dem mener, at det nordkoreanske styre begår propaganda forud for en partikongres i maj.

Det var primært under Kim Jong-uns far, Kim jong-il, at den britiske dæk-virksomhed blev brugt til at sælge våben og udvikle atomvåben-program. Foto: David Guttenfelder Samfund Skattelæk afslører: Nordkorea solgte våben gennem britisk firma

Ifølge det officielle nyhedsbureau i Nordkorea, KCNA, var testen bestilt af landets leder, Kim Jong-un, som personligt overværede seancen.

Da Kim Jong-un satte afprøvningen i gang, "spyede motoren store flammer med et øredøvende brag" ifølge KCNA.

- Den store succes gav en fast garanti for at kunne igangsætte endnu en form for atomangreb på de amerikanske imperialister og andre fjendtlige styrker, lød det angiveligt fra Kim Jong-un efter testen.

De militære spændinger på den delte koreanske halvø er blevet større og større, siden Nordkorea gennemførte sin fjerde atomtest i januar samt en raketaffyring i februar.

(Foto: AP) Krig & katastrofer Verdens militære udgifter stiger igen

FN's Sikkerhedsråd svarede igen med sine hårdeste sanktioner hidtil mod nordkoreanerne. Styret i Nordkorea mener, at Sydkorea og USA har været penneførere på sanktionspapirerne.

Ved et atomtopmøde i Washington ved udgangen af marts og i begyndelsen af april blev stormagterne USA og Kina desuden enige om sammen at forsøge at forhindre Nordkorea i at foretage yderligere testaffyringer af raketter.