Nordkoreansk afhopper afslører: Så nådesløs er Kim Jong Un

En nordkoreansk topembedsmand er flygtet fra regimets stramme greb. Nu fortæller han om Kim Jon Uns brutalitet

Foto: AP
Foto: AP

Nordkoreas leder Kim Jung Un har på rekordtid konsolideret sig som en af verdens mest brutale og nådesløse ledere.

Siden han efterfulgte sin far, har han videre udviklet på landets atomprogram og henrettet politiske med og modstandere efter godt befindende.

Nu fortæller en afhoppet topdiplomat nye gruopvækkende detaljer om livet i Kim Jong Uns greb.

Kim Jong Un aldrig atomvåben
I august flygtede Thae Yong Ho sammen med sin kone og sine to børn fra ambassaden i London. Her havde Thae Yong Ho fungeret som næstkommanderende, før han så sit snit til at undslippe regimet.

- Så længe Kim Jong Un er ved magten, er det udelukket at verden kan forbedre menneskerettighederne i landet eller skrotte landets atomprogram, lyder den nedslående melding fra Thae Yong Ho i et interview med CNN.

Thae Yong Un havde ellers håbet, at der ville ske en omvæltning i landet, da Kim Jung Un tilbage i 2011 overtog magten med landet.

Nådesløs
Men i stedet for at reformere landet, har han strammet grebet om magten gennem et sandt rædselsregime, hvor en række højtstående nordkoreanske ledere er blevet henrettet.

- Kim Jong Un beslutter at dræbe folk, hvis han anser dem for at være en trussel eller vedkommende skræmmer ham. Så vil han bare af med vedkommende. Det er den nuværende virklighed i Nordkorea, siger Thae Yong Ho til CNN.

I december vurderede en sydkoreansk tænketank vurderet, at Kim Jong Un siden han overtog magten i 2011 har henrettet mere end 300 personer.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere