Nu er det terror

Engelsk knivangreb efterforskes som terror

'Rystende' lyder det fra et lokalt medlem af parlamentet efter tre personer blev dræbt lørdag aften. Video: Reuters via Ritzau Scanpix.

Politiet i England melder nu ud, at man efterforsker det blodige knivangreb, der fandt sted lørdag aften i Reading, som et terrorangreb.

Det sker på trods af, at man tidligere meldte ud, at man ikke mente, at det var terror.

Oplysningerne kommer politiet med i en pressemeddelelse.

Det engelske antiterror-politi overtager nu i efterforskningen.

Ved angrebet mistede tre personer livet, mens en 25-årig mand er blevet anholdt. Han er sigtet for drab.

- Jeg er meget trist over begivenhederne i går. Det er tragisk, og tankerne fra politiet er med de berørte, lyder det fra politichef i Thames Valley Police John Campbell i pressemeddelelsen.

- Hændelser som denne er meget sjældne, selv om jeg ved, at det ikke er til meget trøst for de berørte, og jeg forstår, hvilken bekymring det rejser i lokalsamfundet.

Politiet anbefaler stadig, at folk holder sig væk fra området omkring parken i Reading, hvor angrebet fandt sted. Desuden opfordrer de folk, der har videoer fra hændelsen til at sende dem til politiet og ikke smide dem på sociale medier.

Politiet har lørdag aften spærret flere steder af. Foto: ADRIAN DENNIS/Ritzau Scanpix 112 - 20. jun. 2020 - kl. 21:32 Tre dræbt i knivstikkeri i England

Søndag blev der lagt blomster nær parken, hvor tre personer blev stukket ihjel. Foto: Ben Stansall/Ritzau Scanpix
Søndag blev der lagt blomster nær parken, hvor tre personer blev stukket ihjel. Foto: Ben Stansall/Ritzau Scanpix

Øjenvidnet Lawrence Wort har fortalt til nyhedsbureauet PA, at der var mange mennesker til stede i parken, da en mand pludselig begyndte at græde af uforklarlige årsager og derefter angreb en gruppe på omkring ti personer.

Ifølge vidnet stak manden tre personer hårdt i halsen eller nakken og under armene. Så vendte han sig rundt og begyndte at løbe mod vidnet, der flygtede fra parken.

Parken i Reading har de seneste uger lagt græs til Black Lives Matter-demonstrationer. Men hændelsen skal ikke have noget med demonstrationerne at gøre ifølge britisk politi.