Nu smider russerne bomber i Syrien

Angrebet sker ifølge amerikanske myndighedsfolk blot timer, efter det russiske overhus godkendte, at Putin ville føre krig i udlandet

NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg har på det kraftigste frarådet Rusland at engagere sig i Syrien - det bliver nu fuldstændig ignoreret af Putin. (Video: AP)

Det er ikke mange timer siden, det russiske overhus onsdag formiddag godkendte Vladimir Putins ønske om at føre krig i udlandet. Rent formelt betyder den godkendelse, at den magtfulde, russiske præsident nu igen kan indsætte tropper på udenlandsk territorium.

Og sådan som det blev sagt, sådan blev det gjort.

I hvert fald bekræfter det russiske forsvarsministerium over for nyhedsbureauet Ria, at det første russiske angreb allerede har fundet sted i Syrien. Det samme meddeler anonyme talsmænd fra amerikanske myndigheder ifølge New York Times.

Ville bekæmpe IS
Angrebet skulle være foregået ved, at russiske krigsfly har smidt bomber ned nær byerne Homs, Hama og Latakia i Syrien.

Myndighederne i Moskva informerede i forvejen USA om angrebet, skriver New York Times.

Ruslands stærke mand spiller igen med musklerne. Nu er det Syrien, der står for skud (Foto: AP) Samfund - 30. sep. 2015 - kl. 10:24 Putin klar til krig i Syrien

Undskyldningen for at godkende Putins forslag har været, at de russiske tropper skal bekæmpe Islamisk Stat fra luften i Syrien.

- Det handler ikke om at nå specifikke udenrigspolitiske mål, der opfylder specielle mål, som vores vestlige partnere ofte beskylder os for. Det handler kun om at beskytte Den Russiske Føderations interesser, siger Sergey Ivanov, der er Putins talsmand, ifølge det statslige nyhedsbureau RT.

Alligevel udtrykker USA skepsis over for angrebene, da Rusland ifølge de foreløbige meldinger faktisk ikke har angrebet IS' områder.

Hjælper Assad
Rusland har i den senere tid optrappet landets tilstedeværelse i Syrien med både militært personel og avancerede våbensystemer.

- Det her vil blive støtte fra luften til de syriske styrker i deres kamp mod IS, siger Ivanov.

Den syriske præsident, Bashar al-Assad, har spurgt efter russisk hjælp til at nedkæmpe IS, og det er i den forbindelse, at Rusland har øget deres militære tilstedeværelse i det krigshærgede land.

Se også: Brutale fotos skal bruges i sag mod Assad