Ny bomberegn falder over Aleppo og øger dødstallet

30 luftangreb har ramt oprørskontrollerede dele af den syriske storby Aleppo. 140 meldes dræbt siden 22. april

Mens det syriske styre har erklæret en kort våbenhvile i dele af landet, raser volden videre i Aleppo.

Næsten 30 luftangreb har lørdag ramt storbyen i det nordlige Syrien, og dødstallet stiger efter flere dage i træk med bombardementer mellem de stridende parter.

Siden 22. april er mindst 140 mennesker blevet dræbt i regimets luftangreb. Det oplyser overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

I samme periode er 96 mennesker blevet dræbt af bombardementer i oprørskontrollerede områder, mens 40 børn er blevet dræbt i angreb fra begge sider, oplyser gruppen.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder er det uvist, om lørdagens bombardementer stammer fra syriske eller russiske fly.

Fredag annoncerede den syriske regeringshær og Rusland en midlertidig våbenhvile i området omkring Damaskus og i provinsen Latakia i den nordvestlige del af Syrien.

Aleppo er ikke omfattet af våbenhvilen, som det syriske regime indførte fra midnat fredag og et døgn frem.

Byen er undtaget fra våbenhvilen, 'fordi der i Aleppo er terrorister, som ikke er stoppet med at angribe byen og dens indbyggere', oplyser en militærkilde til nyhedsbureauet Reuters.

- Der er mange martyrer i Aleppo, og derfor er situationen anderledes der, tilføjer kilden.

I det værste af den seneste uges mange angreb blev et hospital, der er støttet af organisationen Læger Uden Grænser, angrebet. Over 50 personer - heriblandt seks læger - mistede livet i angrebet.