Ny Charlie Hebdo-forside får kritik af Vatikanstaten

En særudgave af satiremagasinet udkom i dag i en million eksemplarer – med en forside, der får kritik i Vatikanstatens avis 

(Polfoto).
(Polfoto).

Satiremagasinet Charlie Hebdo får massiv kritik i Vatikanstatens avis, L’Osservatore Romano, for forsiden af særudgaven af bladet, som i dag udkom i en million eksemplarer – en dag før årsdagen for det blodige angreb, der kostede 12 personer livet. 

Det skriver The Guardian.

På forsiden af Charlie Hebdo ses en skægget mand, der repræsenterer Gud. Over skulderen har han et kalasjnikov-gevær, og under tegningen står teksten: ’Et år er gået: Morderen er stadig derude’. 

Tirdag langede avisen L’Osservatore Romno i en kommentar så ud efter Charlie Hebdos nye forside, fordi den ifølge Vatikanstatens avis ’bruger Gud til at retfærdiggøre had’, mens den viser ’ægte blasfemi’. 

– I Charlie Hebdos tilfælde er der tale om et trist paradoks, hvor vi har en verden, som er meget følsom, når det gælder om at være politisk korrekt - næsten til en grad, hvor det bliver helt grotekst - men som ikke ønsker at anerkende eller respektere troendes tro på Gud, skriver L’Osservatore Romno. 

Mindes ofrene
Angrebet på Charlie Hebdo fandt sted den 7. januar sidste år, hvor brødrene Chèrif og Saïd Kouachi trængte ind på satiremagasinet og dræbte 11 mennesker. Uden for bygningen dræbte de også en politimand, der forsøgte at standse dem.

De to brødre blev dræbt af politiet i Dammartin-en-Goele nordøst for Paris.

Frankrig minder hele ugen ofrene for angrebet på Charlie Hebdo. Den franske præsident, Hollande, og premierminister Manuel Valls har blandt andet lagt blomsterkranse, afsløret mindetavler og trøstet de pårørende.

Der er i dén grad delte meninger om særudgaven. Se, hvordan franskmændene reagerer på den her. (Video: AP).

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere