Nye oplysninger: Fly kan have faldet i 18 minutter

Nye oplysninger peger på, at det styrtede Germanwings fly kan have tabt højde i hele 18 minutter, før det ramte klipperne

Germanwings flyet havde måske en længere bane mod jorden en først antaget (Foto: AP)
Germanwings flyet havde måske en længere bane mod jorden en først antaget (Foto: AP)

Den franske miljø- og transportminister, Ségoléne Royal, fortæller nu, at det styrtede Germanwingsfly kan have været kollisionskurs med jorden i omkring 18. minutter før flyet ramte klipperne.

Det siger den franske minister til den franske TV-kanal LCI.

Ségoléne Royal fortalte, at flyet så ud til gradvist at have mistet højde i 18 minutter, før det ramte klipperne.

Se også: Nu er bjærgningen af flyofre startet

I går forlød det ellers, at flyet 'kun' havde været uden kontakt til landjorden i 8 minutter før det ramte jorden. Et tal der altså nu er blevet markant opjusteret.

Det er endnu uvist, hvorfor flyet ikke havde kontakt med landjorden før det styrtede.

Spekulationer om trykfald
Stilheden i cockpittet har fået flere flyeksperter til at mistænke, at et pludseligt fald i kabinetrykket har været en medvirkende årsag til tragedien, fordi det vil have forårsaget bevidstløshed blandt passagerer og personale i flyet.

En teori, den danske ruteflypilot Peter Jensen dog ikke tror på.

Se også: Elever vandt dødsfly-rejse i lodtrækning

I stedet peger han overfor Ekstra Bladet på panik blandt piloterne samt travlhed i cockpittet som mulig forklaring på den manglende kommunikation før styrtet.

– Det giver ikke mening, at de har sat højden til 6000 fod, inden de skulle være blevet bevidstløse. Ikke i det område, hvor der er bjerge, siger han og erkender, at fejl i de tekniske instrumenter også kan have vildledt piloterne.

Myndighederne afviser alle teorier
Heller ikke de franske myndigheder og Lufthansa, der er moderselskab til Germanwings, tror på teorien om fald i kabinetrykket.

På et pressemøde onsdag aften afviste de en række af mediernes foreløbige spekulationer.

Fra Lufthansas side lyder det, at flyet var i perfekt stand inden afgang, mens efterforskere fra den franske havarikommission, BEA, forklarer, at mønstret i vragresterne ikke tyder på, at der skete en eksplosion, mens flyet var i luften.

Se også: Sort boks-beholder fra Germanwings fundet

I forbindelse med flystyrtet har bjærgningsarbejderne lokaliseret den ene af flyets to sorte bokse, mens et beskyttelsesetui til en stadig savnet boks også er fundet. Indholdet af den fundne boks var onsdag aften endnu ikke analyseret.

Medie: Pilot låst ude
Natten til torsdag fortæller en anonym kilde dog, som er tæt på efterforskningen af flyet, til det amerikanske medie New York Times, at den ene pilot af endnu uvisse årsager forlod cockpittet.

Da denne pilot forsøgte at komme tilbage i cockpittet, kunne vedkommende ikke komme ind igen, fremgår det af de foreløbige oplysninger, som man har fået fra flyets sorte boks. Det endte ifølge kilden med, at piloten forsøgte at sparke døren ind.

Krig & katastrofer - 26. mar. 2015 - kl. 04:32 Avis: Pilot forsøgte at sparke sig ind i cockpittet

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere