Nye oplysninger: Her er kaptajnens sidste ord til dødspilot

Flyets sorte boks afslører kaptajnens sidste dramatiske forsøg på at få andenpiloten Andreas Lubitz til at åbne døren

27-årige Andreas Lubitz tog tirsdag 149 uskyldige mennesker med sig i døden, da han bevidst styrtede Germanwingsflyet ind i en bjergside i de sydfranske alper. (Foto: AP)
27-årige Andreas Lubitz tog tirsdag 149 uskyldige mennesker med sig i døden, da han bevidst styrtede Germanwingsflyet ind i en bjergside i de sydfranske alper. (Foto: AP)

Den tyske avis Bild afslører i dag nye informationer omkring de dramatiske sidste minutter, før Andreas Lubitz angiveligt med vilje tog 149 uskyldige mennesker med sig i døden.

Avisen har fået fat i et udskrift af lydoptagelserne fra flyets sorte boks, som starter med kaptajnen Patrick Sondheimer, der til passagererne undskylder for den 26 minutter lange forsinkelse i lufthavnen i Barcelona og lover at indhente tiden på turen til Düsseldorf.

Læs også: Ekskæreste om dødspilot: Han sagde, alle skulle huske hans navn

Lokkede ham på toilettet
I de følgende 20 minutter kan man høre de to piloter snakke og på et tidspunkt konstaterer Andreas Lubitz, at kaptajnen ikke benyttede toilettet i Barcelona, og at han godt kan overtage styringen af flyet, så kaptajnen kan gå på toilettet.

Klokken 10.27, da flyet er i højden 38.000 fod, beder kaptajnen Lubitz om at forberede sig på landingen i Düsseldorf.

Den franske anklager, Brice Robin, fortalte på et pressemøde i dagene efter styrtet, at Lubitz' svar på dette var meget kortfattet. Han skal angiveligt have svaret med ordene 'forhåbentlig' og 'lad os nu se', skriver Bild.

Efter forberedelserne på landingen i Düsseldorf fortæller Lubitz igen kaptajnen, at kaptajnen godt kan gå på toilettet. Efter to minutter siger kaptajnen, at Lubitz skal overtage styringen, hvorefter man angiveligt kan høre kaptajnen forlade cockpittet.

Læs også: Dødspilots ekskæreste: Han spærrede mig inde på toilet

'Åbn den skide dør'
Herefter begynder mareridtet. Klokken 10.30 ændrer Lubitz automatpilotens højdemål fra 38.000 fod - omkring 11,6 kilometer - til 96 fod - blot 29 meter - og sender dermed flyet og de ombordværende med en direkte kurs mod døden i de sydfranske alper.

Kort tid efter kan man høre en høj metallisk banken på døren til cockpittet efterfulgt at kaptajnen, der råber 'For Guds skyld, åbn døren!', skriver den tyske avis Bild. I baggrunden skal man angiveligt kunne høre passagererne skrige.

Klokken 10.35 kan man igen høre høje metalliske slag mod døren. På dette tidspunkt er flyet omkring 7 kilometer oppe.

Halvandet minut senere kan man i følge Bild's oplysninger høre kaptajnen desperat råbe 'Åbn den skide dør!'

Efterfølgende kan man høre Lubitz rolige åndedræt, mens flyet styrter mod bjerget. Det sidste, man kan høre, inden flyet klokken 10.40 bliver knust mod et bjerg, er flere desperate skrig fra passagererne.

Bilds' oplysninger er ikke kommenteret fra myndighedernes side.

Læs også: Psykiater: Dødspiloten levede i en anden verden

Synsforstyrrelser og afbrudt forhold
De nye oplysninger om minutterne inden det katastrofale styrt kommer dagen efter, at det lørdag kom frem, at den 27-årige Andreas Lubitz ikke kun led af depression og psykiske problemer - han havde angiveligt også begyndende synsforstyrrelser, der truede hans fortsatte karriere som pilot, skrev New York Times med henvisning til embedsmænd tæt på efterforskningen

I går kom det også frem, at dødspilotens handling kan have været planlagt gennem længere tid. Lubitz' ekskæreste berettede nemlig til den tyske avis Bild, at Lubitz sidste år havde fortalt hende noget besynderligt.

- En dag vil jeg gøre noget, der vil ændre systemet, og så vil alle kende og huske mit navn, skal Lubitz angiveligt have sagt til ekskæresten, som også fortalte, at den 27-årige pilot også havde problemer med at styre sin vrede mod flyselskabet Germanwings.

- Når han talte om selskabet blev han rasende. Han råbte og skreg. Og han låste mig også inde på et toilet i længere tid, fortalte ekskæresten til avisen.

Læs også: Nye oplysninger: Dødspiloten skjulte synsforstyrrelser

Læs om nogle af ofrene for Andreas Lubitz' handling herunder ved at trykke på de farvede felter på grafikken. De dræbtes placering i flyet er rekonstrueret efter den passagerliste fra flyet, som flere internationale medier er kommet i besiddelse af.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 3 27-årige Andreas Lubitz tog tirsdag 149 uskyldige mennesker med sig i døden, da han bevidst styrtede Germanwingsflyet ind i en bjergside i de sydfranske alper. (Foto: Scanpix)
2 af 3 27-årige Andreas Lubitz tog tirsdag 149 uskyldige mennesker med sig i døden, da han bevidst styrtede Germanwingsflyet ind i en bjergside i de sydfranske alper. (Foto: Privat)
3 af 3 27-årige Andreas Lubitz tog tirsdag 149 uskyldige mennesker med sig i døden, da han bevidst styrtede Germanwingsflyet ind i en bjergside i de sydfranske alper. (Foto: AP)