Nye protester mod Charlie Hebdo: Mindst 10 døde

For anden dag i træk har flere mennesker mistet livet i protesterne mod Charlie Hedbo. 10 døde i Niger, mens flere lande af mellemøsten og Afrika også er i oprør

Se protester i Jordan, Tyrkiet og Iran her

Charlie Hebdos nyeste forside har skabt vrede i store dele af den muslimske verden.

De heftige protester fortsatte hele lørden, og mindst 10 personer meldes dræbt.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Dødsfaldene er sket i den vestafrikanske nation Niger, hvor tusindvis af mennesker er gået på gaden for at protestere mod den seneste udgave af satiremagasinet Charlie Hebdo.

Ifølge Nigers præsident Mahamadou Issoufou er fem personer afgået ved døden i hovedstaden Niamey, mens fem mennesker har mistet livet i byen Zinder.

Artiklen fortsætter under billedet.

Også i Algeriet er det franske flag blevet brændt af (Foto: AP)
Også i Algeriet er det franske flag blevet brændt af (Foto: AP)
 

Angiveligt befandt ofrene sig i kirker og på barer, hvor protesterne har taget overhånd.

Også i andre dele af den muslimske verden har tegningerne skabt vrede. I Sudans hovedstad, Khartoum, og i hovedstaden i Algeriet, Algier, var der ifølge BBC demonstrationer.

I Pakistan endte en demonstration voldeligt i byen Karachi, mens der også har været oprør foran den franske ambassade i Yemen.

I adskillige muslimske lande har der i ugens løb været massive protester mod Charlie Hebdos seneste udgivelse. (Foto: AP) Terror Kirker brændt ved Charlie Hebdo-protest i Niger

Demonstranter brænder det franske flag ved en demonstration i Algier i Algeriet. Foto: AP Terror Kaos og oprør ved Charlie Hebdo-demonstrationer

Charlie Hebdos tegninger har også skabt vrede blandt flere præsidenter.

- Ytringsfriheden bør bruges på en måde, hvorpå den booster forståelse mellem forskellige religioner, skriver den afghanske præsident Ashraf Ghanii en erklæring

Artiklen fortsætter under billedet.

.

'Je suis Mohamed' lyder sloganet blandt demonstranterne i Algeriet (Foto: AP)
'Je suis Mohamed' lyder sloganet blandt demonstranterne i Algeriet (Foto: AP)

Også Iraks premierminister - Haider al-Abadi-  har meldt sig i køen af kritikere. Han skriver, at 'Krænkende ord og tegninger kan føre til yderligere blodsudgydelserne', mens han understreger, at terrorangrebene mod Charlie Hebdo intet har med Islam at gøre.

I Niger har religiøse ledere i landet gav desuden åbenlyst udtryk for, at Charlie Hebdos journalister burde hænges, ligesom der blev opfordret til protestmarcher efter fredagsbønnen.

Mange muslimer ser enhver gengivelse af islams profet som en fornærmelse, mens vestlige regeringer støtter Charlie Hebdos ret til at bruge ytringsfrihed til at gøre grin med religion.

Den franske præsident, François Hollande, slog lørdag fast, at landet har 'principper og værdier, navnlig ytringsfriheden'.

Mindst fire mennesker har mistet livet i protester mod Charlie Hebdo. Her bliver et fransk flag brændt af i Algeriet (Foto: AP) Krig & katastrofer Voldelige protester mod Charlie Hebdo: Mindst fire døde

Said Kouachi (th). Terror Charlie Hebdo-terrorist begravet i hemmelighed