Nygift par forsvandt fra hinanden i græske flammer - manden brændte ihjel

Irske Brian O’Callaghan-Westropp blev fanget i ilden, da han forsøgte at flygte fra flammerne under naturbranden i Mati

Brian mistede livet i flammerne. Foto: Ritzau Scanpix
Brian mistede livet i flammerne. Foto: Ritzau Scanpix

Hvad der skulle have været en romantisk bryllupsrejse endte med at blive et sandt mareridt.

'Til døden skiller os ad' blev nemlig alt for hurtigt aktuelt for Brian O’Callaghan-Westropp og Zoe Holohan fra Dublin.

Parret var i lørdags taget på ferie i den græske kystby Mati, men de nåede kun at være der et par dage, før en voldsom naturbrand brød ud.

De nygifte par var ude at køre, da flammerne kom for tæt på. De blev tvunget til at forlade bilen, og de blev efterfølgende adskilt.

Zoe Holohan formåede at flygte ned til stranden, hvor hun kom i sikkerhed, men Brian O’Callaghan-Westropp døde i flammerne. Han blev en de i alt 83 mennesker, der indtil videre har mistet livet i de græske skovbrande.

Familien Hultmann Holm Nielsen var døden nær, da de var på flugt fra de voldsomme brande i Grækenland. Foto: Philip Davali 112 Dansk familie lå syv timer i vandet: - Jeg nåede at sige farvel til mine børn

(Artiklen forsætter under billedet)

Zoe Holohan blev for kun en uge siden gift. Nu er hun enke. Foto: Ritzau Scanpix
Zoe Holohan blev for kun en uge siden gift. Nu er hun enke. Foto: Ritzau Scanpix
 

Stadig indlagt
Den nygifte kvinde blev under sin flugt forbrændt i hovedet og på hænderne, hun er derfor fortsat indlagt på et hospital i dem græske hovedstad, Athen.

'Vi er dybt ulykkelige over, at vi må bekræfte, at Brian O’Callaghan-Westropp er død. Familierne håber på, at man vil respektere deres privatliv i denne tid, hvor de sørger, og mens Zoe kommer sig på hospitalet, skriver familierne i en officiel udtalelse.

Irlands ambassadør i Grækenland, Orla O’Hanrahan, har desuden bekræftet dødsfaldet.

Brian O’Callaghan-Westropp bliver i flere irske medier beskrevet som en fantastisk person, der altid tænkte på andre.

- Han var en mand af handling, og han var ikke egoistisk. Han havde sit hjerte på det rigtige sted, og han ville altid hjælpe folk. Brian ville aldrig forlade nogle i en situation, hvor de havde brug for hjælp, siger en kollega til The Guardian.

Kenneth Bo Hansen og Linda Dalsgaard Hansen med deres to døtre, Amalie og Mathilde. Foto: Philip Davali Krig & katastrofer Linda kæmpede alene i vandet: - Jeg klyngede mig til håbet

(Artiklen forsætter under billederne)

 

Billeder fra Mati, hvor flest blev dræbt af de voldsomme brande. Foto: Ritzau Scanpix
Billeder fra Mati, hvor flest blev dræbt af de voldsomme brande. Foto: Ritzau Scanpix

Over 80 personer er indtil videre fundet dræbt. Foto: All Over Press
Over 80 personer er indtil videre fundet dræbt. Foto: All Over Press
 

26 døde i armene på hinanden
Kystbyen Mati var en af de byer, som blev hårdest ramt, da naturbranden brød ud mandag eftermiddag.

Redningsarbejdere fandt tirsdag morgen 26 forkullede lig mellem to huse.

- De voldsomt forbrændte lig var sammenflettet i grupper 'i et sidste forsøg på at redde dem selv', har redningsarbejderen Vassilis Andriopoulos udtalt ifølge nyhedsbureauet AFP.

I alt er mindst 187 mennesker, herunder 23 børn, tilskadekomne. Antallet af savnede er fortsat uklart, da områderne stadig ikke er færdigundersøgt. Derudover er det uklart, hvor mange der flygtede ud i vandet, og som ikke overlevede.

Maria og Takis er tilbage for at se, hvor ødelagt deres sommerhus er. - Mine tre børn og jeg spiste vandmelon på terrassen, da branden brød ud.  Kun 12 minutter efter havde jeg pakket vores ting og var på vej ind mod Athen. Vi skulle væk hurtigt, siger Maria til Ekstra Bladet. Foto: Philip Davali Krig & katastrofer Maria i Grækenland: - Jeg ser at det brænder og griber fat i børnene

Formentligt påsat
Torsdag eftermiddag kom det frem, at de græske myndigheder tror, at brandene er påsat.

Ifølge ministeren for civilforsvar, Nikos Toskas, viser analyser af satellitbilleder og undersøgelser i området, at brandene brød ud flere steder samtidig indenfor en kort tidsperiode, hvilket tyder på, at de er påsatte.

- Vi har stærke indikationer og stærke tegn, der peger i retning af en kriminel handling ved ildspåsættelse, siger Toskas ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Dødstallet fra de voldsomme brande overgår nu antallet af døde fra 2007, hvor 70 omkom i brande i landets sydlige region Peloponnese.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

I løbet af ganske kort tid bredte branden sig. Foto: Ritzau Scanpix
I løbet af ganske kort tid bredte branden sig. Foto: Ritzau Scanpix