Nyt drama for Air Asia fly: Kørte ud over landingsbanen

Ingen kom til skade, da en Airbus med 159 ombord kørte ud over landingsbanen på Filippinerne

Airbus-flyet fra AirAsia Zest stoppede brat, da det kørte ud over landingsbanen og endte i græsset i Kalibo, Filippinerne. (AP Photo/Jun Aguirre)
Airbus-flyet fra AirAsia Zest stoppede brat, da det kørte ud over landingsbanen og endte i græsset i Kalibo, Filippinerne. (AP Photo/Jun Aguirre)

153 passagerer og seks besætningsmedlemmer slap med skrækken, da en Airbus fra AirAsia Zest forulykkede under landingen i Kalibo i Filippinerne i formiddags.

Flyet fra Manila, Filippinerne, til Kalibo kørte ud over landingsbanen kl. 10.42 og endte i det høje græs for enden af banen. Hjulene sank ned i den bløde jord og stoppede flyet brat.

Krimi Her skete de 10 værste flyulykker

Besætningen udløste evakuerings-sliskerne, og alle om bord slap uskadte ud af flyet.

Ulykken skyldes muligvis vejret. Filippinerne er påvirket af orkanen Jangmi, og en passager, som ventede på afgang fra lufthavnen i Kalibo, skrev på sin twitter-profil: - Vejret er sindssygt.

Airbus-flyet, et A320-200, er af samme type som katastrofe-flyet fra AirAsia, der forsvandt under et uvejr på ruten mellem Surabaya i Indonesien og Singapore med 155 passagerer og syv besætningsmedlemmer om bord.

Flyet, der kørte af banen i dag, ejes af AirAsias datterselskab AirAsia Zest, som også er et lavprisselskab. AirAsia Zest har en flåde på 15 fly.

Forårets nedskydning af et Boeing 777 fra Malaysia Airlines kostede næsten 300 mennesker livet. (Andrey Stenin/RIA Novosti) Plus Flyulykker: Her er flere end 8000 døde

Den indonesiske journalist Jet Damazo Santos var med på flyet og skriver på twitter:

- Motorerne blev slukket, og vi fik besked på at evakuere flyet straks og lade vores håndbagage ligge. Brandbiler ventede. Ingen kom til skade. Flyet stoppede brat. Vejret var hårdt.

Ifølge journalisten blev evakueringen af flyet håndteret godt af besætningen.

Efter at katastrofe-flyet fra AirAsia QZ8501 i dag blev fundet i vandet i Karimata Strædet ud for Indonesien er der hidtil blevet bjærget 40 lig.

Det ser voldsomt ud, når en Airbus A380 går i luften. Eller som på billedet her landet. Men det ender heldigvis meget sjældent galt. (Foto: AP) Samfund 10 myter der gør os bange for at flyve