Øjenvidner: Islamisk Stat indtager flygtningelejr

Terrororganisationen Islamisk Stat har angiveligt indtaget en stor del af en flygtningelejr i Syrien. Det fortæller flere øjenvidner

Den den palæstinensiske flygtningelejr Yarmouk er blevet overtaget af Islamisk Stat fortæller flere øjenvidner. Her ses flygtninge fra lejren inde i Damaskus sidste år, hvor de fik udleveret nødforsyninger. (Arkivfoto: AP)
Den den palæstinensiske flygtningelejr Yarmouk er blevet overtaget af Islamisk Stat fortæller flere øjenvidner. Her ses flygtninge fra lejren inde i Damaskus sidste år, hvor de fik udleveret nødforsyninger. (Arkivfoto: AP)

Islamisk Stats fremmarch i Syrien fortsætter.

Ifølge flere øjenvidner har Islamisk Stat tirsdag eftermiddag lykkedes med at overtage store dele af den palæstinensiske flygtningelejr Yarmouk uden for den syriske hovedstad Damaskus.

Det fortæller øjenvidner til Reuters.

- De angreb fra Hajar Aswad-området, og Nusra-krigere har sluttet sig til dem, de har svoret loyalitet over for Daesh (Et andet ord for Islamisk Stat red.), siger et øjenvidne.

Vidnet fortæller yderligere, at kampene fortsætter inde i selve flygtningelejren, hvor vand, medicin og mad er en mangelvare.

Organisationer som Islamisk Stat gør konstant krav på personer som den danske terrorist Omar el-Hussein, siger Magnus Ranstorp. Terror - 31. mar. 2015 - kl. 22:08 Ekspert: Islamisk Stat hijacker dansk terrorist

En anden kilde fra den palæstinensiske befrielsesorganisation, PLO, bekræfter oplysningerne over for nyhedsbureauet AFP.

- Krigere fra Islamisk Stat indledte et angreb mod Yarmouk i morges, og de har taget kontrol med størstedelen af lejren, siger Anwar Abdel Hadi, der er leder af politiske anliggender for PLO i Damaskus.

Hjem for tusindvis
Omkring 120.000 mennesker har tidligere opholdt sig i lejren, men nu bor der kun cirka 18.000 mennesker i flygtningelejren, der ligger tæt på den palæstinensiske grænse i den vestlige del af Syrien. Kun få kilometer fra Syriens hovedstad Damaskus.

I løbet af krigen i Syrien har Yarmouk-lejren ofte været fanget midt i kampe mellem syriske regeringsstyrker og oprørsgrupper som al-Nusra og Islamisk Stat.

Omar El-Hussein benævnes som 'martyren' i syrisk magasin. (Foto: Privat) Terror - 30. mar. 2015 - kl. 21:02 Islamisk Stat hylder Omar El-Hussein i officielt magasin

Selv om Yarmouk betegnes som en flygtningelejr, er det to kvadratkilometer store område ikke præget af telte og slum.

Det er derimod et normalt boligdistrikt, der er hjemsted for den største gruppe af palæstinensiske flygtninge i Syrien.

Se også: Diktator: Islamisk Stat får 1000 nye tilhængere om måneden

1 af 2 Den den palæstinensiske flygtningelejr Yarmouk er blevet overtaget af Islamisk Stat fortæller flere øjevidner (Foto: AP)
2 af 2 Den den palæstinensiske flygtningelejr Yarmouk er blevet overtaget af Islamisk Stat fortæller flere øjenvidner. Her ses flygtninge fra lejren inde i Damaskus sidste år, hvor de fik udleveret nødforsyninger. (Arkivfoto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere