Offensiv mod Islamisk Stat rykker mod endnu en by

USA-ledet koalition indleder luftangreb mod Islamisk Stat i den irakiske by Tikrit, siger amerikanske kilder

Amerikanske fly bomber Tikrit (Foto: AP)
Amerikanske fly bomber Tikrit (Foto: AP)

Den amerikanskledede koalition, der angriber Islamisk Stat fra luften i Irak, har indledt luftangreb mod den militante bevægelse i byen Tikrit, siger amerikanske kilder til AFP.

Kort forinden havde en unavngiven amerikansk forsvarskilde sagt til Reuters, at de forberedende operationer var i gang, men endnu ikke selve bombardementerne.

Tidligere på dagen sagde den irakiske præsident, Fouad Masoum, at koalitionen snart vil indlede luftangreb mod Islamisk Stat i byen, der er kendt som den tidligere præsident Saddam Husseins fødeby.

Irakiske regeringsstyrker har sammen med iranskstøttede paramilitære grupper forsøgt at presse Islamisk Stat ud af Tikrit, men hidtil uden for alvor at kunne presse den aggressive militante bevægelse.

Præsident Masoum siger, at de indledende operationer i Tikrit gik i gang tirsdag.

- De begynder med rekogniseringsmissioner. Derpå samler de meldingerne fra luften og derefter begynder luftoperationerne, siger den irakiske præsident.

Den unavngivne amerikanske forsvarskilde, som Reuters har talt med, afviser blankt, at USA med luftbombardementerne stiltiende kommer til at bakke op om de iranskstøttede militante grupper på landjorden.

- Selvfølgelig gør vi ikke det. Vi støtter irakiske sikkerhedsstyrker, der manøvrerer for at befri Tikrit fra Islamisk Stats greb, siger kilden.

Danmark er en del af den internationale koalition, der udfører luftbombardementer i Irak. Men om de danske styrker er med i angrebene på Tikrit vides ikke.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere