Ophedet diskussion: Skal kvinder i militæret?

I dokumentar-serien 'Den kvindelige bataljon' får man et unikt indblik i, hvordan dagligdagen for en flok russiske kvinder i militæret er

Vladimir Putin er kendt for sin forkærlighed for machokultur og et stærkt militær.

Det er derfor lidt usædvanligt, at et medie har fået adgang til den kvindelige bataljon i Rusland, hvor man som seer får et indblik i livet i og omkring de russiske kvinder i militæret.

Faldskærmsudspring, morgentræning og professionelt fotoshoot er nogle af de ting, man oplever pigerne beskæftige sig med. Noget i forbindelse med militæret - andet privat arrangerede gimmicks af pigerne selv.

Ophedet diskussion
I et af afsnittene tager stemningen i løbet af undervisningen en drejning, da underviseren åbner snakken om kvinder i militæret. Han nævner, at der er snak om en ny lov, der gøre det muligt for kvinder at komme i militæret på lige fod med mænd fra de er 18 år. Han understreger hurtigt, at det ikke skal være som i Israel, hvor det er obligatorisk for begge køn.

Instruktør Vladimir Gerasimenko ved ikke, at han er ved at åbne op for den helt store diskussion.
Instruktør Vladimir Gerasimenko ved ikke, at han er ved at åbne op for den helt store diskussion.
 

- Jeg synes, det er godt. Det skal tage både mænd og kvinder i hæren, siger Evgenia Nizhnikova, der er kadet.

- Har du tabt kasketten?, spørger Ekaterina Shchedrina, der er en af Evgenias medstuderende.

- Jeg synes, det er rimeligt. Alle skal betale lidt tilbage. Det er vores pligt. Så du mener, at kun mænd er i stand til at gøre det?, lyder det spørgende fra Evgenia.

- Kvinder føder børn. Hun holder befolkningstallet oppe i sit land, spøger Ekaterina tilbage.

- Og hvad så? Jeg synes, vi skal bevæge os fremad, lyder det fra Evgenia, der tydeligt bliver irriteret over venindens indstilling.

Situationer som disse og feltoperationer kan du se meget mere til i Ekstra Bladets plus-univers, hvor alle 27 afsnit om kvinderne i det russiske militær kan streames.

Klik direkte på billedet for at komme til serien om kvinderne i det russiske militær.
Klik direkte på billedet for at komme til serien om kvinderne i det russiske militær.

Dokumentarer i Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet har sikret sig rettigheder til at vise dokumentarer fra skæve og lukkede universer. Du kan blandt andet se, hvordan det er at være medlem af verdens største kriminelle organisation, få fortalt hvordan det er at fortryde at skifte køn, opleve livet på en boreplatform og se hvordan afrikanske kvinder lærer at forsvare sig selv i de kenyanske slumkvarterer mod voldtægter.

Tryk her for at se dokumentarerne +Play-universet.

73 kommentarer
Vis kommentarer