Orkanen tog strømmen: Otte personer døde i varmen

Politiet i Florida undersøger otte dødsfald på et plejehjem, efter strømmen gik og udluftningssystemet derfor ikke kunne køre

Otte personer døde på et plejehjem efter strømmen gik under orkanen Irma. Video: AP

Otte personer er omkommet på et plejehjem i Hollywood i Florida, efter at orkanen Irma ødelagde en transformer på centret.

Den transformer stod for at levere strøm til plejehjemmets udluftningssystem, og det er ifølge centret derfor, at de otte personer mellem 71 og 99 år er omkommet.

Det rapporterer CNN.

De otte ældre mennesker omkom, selv om centret havde opsat små ventilatorer. På det tidspunkt var temperaturen omkring 35-38 grader.

- Personalet tjekkede ofte beboernes helbred for at sikre, at de fik nok vand. Vi er knuste over dødsfaldene, og vi arbejder fuldt og helt sammen med myndighederne for at finde ud af, hvad der gik galt, siger plejehjemmets leder Jorge Carballo.

Politi på sagen
Både pårørende og myndighederne har efter dødsfaldene stillet sig kritiske over for, hvorfor der gik så mange dage, inden ventilationen igen fungerede.

Derfor har centerlederen igen udsendt en pressemeddelelse for at redegøre for nogle af de ubesvarede spørgsmål.

- Centeret og plejepersonalet har i dagene op til orkanen forberedt sig på, at den ville ramme. Vi deltog i kurser i håndtering af krisesituationer sammen med andre plejecentre og myndighederne, skriver Jorge Carballo ifølge CNN.

Siden er politiet gået ind i sagen for at undersøge, om der har været nogle lovovertrædelser.

 

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen