Annonce:
Annonce:

Over 200 døde under hedebølge i Pakistan

Millionbyen Karachi havde i weekenden mere end 45 graders varme, mens der blev målt 49 grader i Turbat

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Over 200 mennesker er døde under en hedebølge i det sydlige Pakistan, siger myndighederne, som har sat militære enheder ind i storbyen Karachi for at hjælpe indbyggerne med at klare sig i 45 graders varme.

Der blev i weekenden målt 49 grader i den sydvestlige by Turbat, der ligger tæt på grænsen til Iran.

Over 200 er omkommet i Karachi, der er Pakistans største by. Der er også meldt om dødsfald i den sydlige del af Punjabprovinsen.

- I Karachi har vi fået bekræftet, at 140 er omkommet på universitetshospitalet JPMC, mens 62 er døde på Hospital Karachi, siger provinsens sundhedsminister, Jam Mehtab Dehar.

Han tilføjer, at det reelle antal af døde kan være langt højere, da der ikke foreligger opgørelser fra andre hospitaler. En rundspørge foretaget af det franske nyhedsbureau AFP tyder på, at op mod 250 er omkommet.

De fleste af ofrene er døde af hedeslag.

Den islamiske fastemåned, Ramadan, begyndte fredag og er faldet sammen med den periode, som normalt er den varmeste i Pakistan.

Det nationale katastrofeberedskab har bedt hæren og halvmilitære grupper om at hjælpe med at bygge blandt andet centre, hvor de, der rammes af hedeslag, kan søge behandling.

Daglige strømafbrydelser forværrer krisen med hedebølge i Karachi, som har omkring 20 millioner indbyggere. El-afbrydelser sætter dele af vandforsyningerne ud af drift.

Dødsfaldene sker en måned efter, at nabolandet Indien blev ryste af en hedebølge, som kostede over 2000 mennesker livet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: