Over 50 dræbt ved brand i tankbil i Nigeria

- En tankbil fyldt med benzin væltede, og folk stimlede sammen for at få fat på benzin, da den brød i brand

Mindst 50 mennesker er omkommet i forbindelse med en brand i en tankbil i Nigeria i den centrale delstat Benue. Det oplyser en talsmand for guvernøren i området.

- En tankbil fyldt med benzin væltede i går (mandag, red.), og folk stimlede sammen for at få fat på benzin, da den brød i brand, hvorved over 50 personer blev dræbt, siger talsmanden.

Han siger, at andre blev hårdt såret og er bragt til et hospital.

Chefen for den lokale trafikstyrelse oplyser, at 45 forbrændte lig er bjærget fra stedet. 101 andre har fået alvorlige brandsår.

- Som det ser ud nu, og deres tilstand taget i betragtning, vil mange af dem ikke overleve, siger trafikchefen, Aliyu Baba, til nyhedsbureauet AFP.

En gravid kvinde og to børn er blandt de omkomne. To brandmænd er blandt de hårdt kvæstede ofre, oplyser Baba.

Han tilføjer, at branden opstod, da en bus fuld af mennesker forsøgte at passere den forulykkede tankbil. Bussens udstødning skrabede mod vejen, og gnister antændte benzinen på jorden.

- 16 af passagererne i bussen, heriblandt de to børn og den gravide kvinde, brændte omgående ihjel, siger han.

Det forekommer forholdsvist ofte, at et større antal mennesker bliver dræbt eller bliver livsfarligt forbrændt ved olie- og benzinulykker i det olierige land.

I oktober blev 60 mennesker dræbt i den sydøstlige del af landet, da en olierørledning knækkede og brød i brand. Mange blev forbrændt.

En eksplosion i en tankbil skabte i 2010 en storbrand i en landsby i DRCongo, hvor mange blev dræbt, da de så VM-fodbold.

Eksplosioner, som forårsages af lækket olie og benzin gennem utætheder, der er skabt af tyve, har tidligere kostet mange menneskeliv i flere afrikanske lande.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere