Overlevede Hiroshima: Huden hang løst fra knoglerne

6. august 1945 kl. 8.15.59 stoppede tiden og livet i Hiroshima, Japan. Det amerikanske bombefly Enola Gay havde smidt atombomben. Flere end 100.000 blev dræbt

På mindre end et sekund stiger temperaturen til 60 millioner grader. 10.000 gange varmere end solens overflade.

Varmen breder sig med det samme mod byen med det surrealistiske lysglimt fra eksplosionen. Dem, der overlever og kan fortælle om de dansende nuancer af grøn, blå og rød, er heldige. Mange er på dette tidspunkt allerede døde. Brændt til ukendelighed. Hår, hud, kød og blod er forvandlet til forvredne skikkelser af kul.

LÆS HELE EKSTRA BLADETS INTERAKTIVE HISTORIE OM HIROSHIMA HER.

Tilbageblik Døden kom fra himlen

Varmebølgen fra det ene sekund, lysglimtet varer, er nok til at de indre organer bliver kogt og fordamper. Fugle antændes, mens de flyver i luften. Træhuse, telefonpæle og træer brænder ned på minutter.

Paddehatteskyen hæver sig over Hiroshima. Da den på få minutter når 18 kilometers højde, eksisterer byen ikke længere. (Foto: AP)
Paddehatteskyen hæver sig over Hiroshima. Da den på få minutter når 18 kilometers højde, eksisterer byen ikke længere. (Foto: AP)
 

Det er den 6. august 1945. Klokken er 8.15.59, og USA har netop kastet den første atombombe, der nogensinde er brugt i krig.

Floden var fyldt med lig
Ekstra Bladet bringer i anledning af 70 året for bombningen af Hiroshima en gribende øjenvidneskildring.

20-årige Kazue Imaizumi er kun 800 meter fra, hvor atombomben eksploderer, men overlever mirakuløst.

TV: Se den gribende øjenvidneberetning øverst i artiklen.

Den unge kvinde bliver begravet i ruinerne fra kontorbygningen, hvor hun arbejder.

Hendes chef redder dog hendes liv ved at grave en tunnel med sine hænder.

Tilbageblik Døden kom fra himlen LÆS HELE EKSTRA BLADETS INTERAKTIVE HISTORIE OM HIROSHIMA HER.

De undslipper den brændende bygning og søger mod den nærliggende flod.

– Efter at være flygtet var vi nu i et virkeligt mareridt. Folk døde en efter en. Floden var fyldt med lig. Vi kunne ikke komme væk, så vi satte os ved floden, indtil brandene døde ud, og vi kunne gå videre. Jeg ved ikke, hvor mange timer der gik, siger Kazue Imaizumi under et interview, som hun gav til Hiroshima National Peace Memorial Hall for the Atomic Bomb Victims i 2005.

Som mange andre er Kazue vidne til forbrændte mennesker, der på grund af atombombens ekstreme varme og den radioaktive stråling taber huden. Omvandrende skeletter med løs, forkullet og stinkende hud dinglende fra dem. Øjenhuler, hvor øjnene hænger løst ud fra.

LÆS HELE EKSTRA BLADETS INTERAKTIVE HISTORIE OM HIROSHIMA HER.

Tilbageblik Døden kom fra himlen

1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 Kazue Imaizumi overlevede mirakuløst atombomben. (Foto: Hiroshima National Peace Memorial Hall for the Atomic Bomb Victims/AP)