Overlevede Kenya-massakren: Smurte sig ind i blod fra de døde

De fleste af de mindst 147 dræbte kenyanske studerende blev skudt i ryggen. En pige overlevede ved at smøre sig ind i de andres blod

Her kan du se interview med kvinden Quinta Anyango, der overlevede skuddramaet. (Video: AP)

Dagen igennem har ambulancer kørt i pendulfart fra Garissa University College i Kenya, efter at mindst 147 kenyanske studerende i går blev dræbt, da militante fra den somaliske gruppe al-Shabaab torsdag morgen trængte ind.

De fleste overlevende studerende flygtede ind i de omkringliggende skove, hvor de gemte sig. Men ikke Helen Titus. Hun snød i stedet gidseltagerne til at tro, at hun var død.

En Røde Kors-medarbejder tager hånd om en pårørende, der lige har identificeret et familiemedlem efter torsdagens massakre på universitetet i Garissa, hvor 147 personer blev dræbt. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 3. apr. 2015 - kl. 14:25 Kenya sørger efter massakre på universitet

Efter de havde skudt hendes medstuderende, smurte hun deres blod ud over sin krop, så det lignede, at hun også var blevet skudt.

- Under skyderiet sprang de mig over, fortæller hun til CNN.

De fleste ofre blev skudt bagfra, oplyser en læge til CNN, der også fortæller, at de er ramt af skud bag i hovedet.

- De ligger med ansigtet mod jorden. Altid, sagde en ambulancearbejder fredag.

Se også: 147 meldes dræbt ved angreb i Kenya

Pårørende har desperat søgt efter informationer, mens andre har ventet på at få udleveret ligene af deres familie. Hele landet har været i dyb sorg siden angrebet.

Universitetsmassakren var ovre, da de fire gerningsmænd udløste deres selvmordsveste inde på universitetet.

Den somaliske militante gruppe al-Shabaab har tidligere udført adskillige angreb i Garissa og andre steder i Kenya, herunder angrebet i et indkøbscenter i hovedstaden Nairobi i 2013.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere