Oversvømmelser koster 53 mennesker livet

Voldsomme skybrud nytårsaften førte til både oversvømmelser og jordskred i Indonesiens hovedstad, Jakarta

Dødstallet efter oversvømmelser i området omkring Indonesiens hovedstad, Jakarta, har nået 53.

Det oplyser myndighederne.

Over 170.000 mennesker har været nødt til at søge ly for de massive oversvømmelser i det enorme byområde, hvor der bor omkring 30 millioner mennesker.

Titusinder må fortsat vente på at komme hjem, og hele nabolag står under vand.

Det er skybrud, der begyndte nytårsaften, som har udløst både oversvømmelser og jordskred omkring Jakarta og i naboregionen Lebak, som ligger på den sydlige del af øen Java.

Lørdag meddelte Indonesiens katastrofemyndigheder, at dødstallet var steget til 53, mens en person fortsat er meldt savnet.

- Vi har fundet flere lig, siger talsmand for katastrofemyndighederne Agus Wibowo.

Myndighederne vil lørdag besøge hjemløse i de hårdest ramte områder, tilføjer han.

De forskellige tilflugtssteder er fyldt op med flygtninge, heriblandt spædbørn, som må sove på tynde måtter.

Flere steder er der ikke meget drikkevand, og nogle må bruge vand fra oversvømmelserne til at vaske sig selv samt deres bestik og tallerkener.

- Vi har alvorligt brug for rent vand her, siger Trim Kanta, som har søgt tilflugt i de vestlige udkantsområder af Jakarta.

- Vi vasker os selv i en nærliggende kirke. Men vi har kun kunnet bruge den i begrænset tid, da strømforsyningen er afhængig af en generator, tilføjer Kanta.

I 2007 døde flere end 50 personer i en af de dødeligste oversvømmelser i byens historie. Og igen for fem år siden blev store dele af byen oversvømmet, da kanalerne i Jakarta løb over deres bredder.

De lokale myndigheder i Jakarta har de seneste år forsøgt at sikre den lavtliggende millionby bedre mod oversvømmelser i forbindelse med regntiden i Indonesien.