Overvågningsgruppe: Rusland dræbte stor syrisk familie

Familie på 46 personer og 13 civile i et bageri mistede livet i luftangreb, som russerne stod bag, siger HRW

Et russisk luftangreb har kostet en hel familie på 46 personer livet, rapporterer menneskerettighedsgruppen Human Rights Watch.

Gruppen, som har hovedsæde i USA, melder, at i alt 59 civile mistede livet ved to luftangreb i Homs. Det andet bombenedslag ramte et bageri, hvor 13 civile blev dræbt.

Menneskerettighedsgruppen har sine oplysninger fra lokale redningshold og aktivister, og de er, som mange af den slags oplysninger fra det krigshærgede land, ikke bekræftet fra officielt hold.

Ifølge Human Rights Watch tyder billedoptagelser efter angrebet på, at der er tale om vakuumbomber eller termobariske bomber, som kan forårsage ødelæggelser i et stort område.

Gruppen siger, at et sådant angreb mod et hjem med fare for civile tab vil være ude af "proportioner og ulovligt".

- Rusland taler om præcisionsangreb, mens beretninger fra jorden og efterfølgende videooptagelser tyder på, at mange civile er blevet dræbt, siger Nadim Houry, som er vicedirektør på menneskerettighedsgruppens kontor i Mellemøsten.

Rusland indledte en bombekampagne i Syrien 30. september, og regeringen i Moskva har sagt, at målet er Islamisk Stat og andre terrorgrupper.

USA har beskyldt russerne for også at kaste bomber mod moderate oprørsgrupper, som kæmper mod Syriens præsident, Bashar al-Assad.

Rusland har siden sagt, at landet vil støtte de såkaldt moderate oprørsgrupper fra luften mod Islamisk Stat.