På vej til Syrien: Forsvundne skolepiger set på overvågningsvideo

De tre britiske skolepiger, der for godt to uger siden forlod deres hjem i London for at slutte sig til Islamisk Stat, er blevet set på et overvågningskamera i Tyrkiet

En netop offentliggjort overvågningsvideo bringer nu ny viden til sagen om de tre skolepiger, der den 17. februar forlod deres hjem og tilværelse i den britiske hovedstad, London, for at drage til Syrien og slutte sig til Islamisk Stat.

Videoen, der er blevet vist på tyrkisk tv, er fra en busterminal i Bayrampasa, og her ses de tre piger - Shamima Begum på 15 år, Kadiza Sultana på 16 år og Amira Abase på 15 år - gå rundt og vente på bussen blot få timer efter, at de har forladt London.

På optagelserne ses trioen have deres hætter trukket godt op over hovederne i byens sneklædte gader, inden de rykker indendørs og blander sig med de mange andre mennesker på busterminalen.

Ifølge Daily Mail synes pigerne at have skiftet tøj fra det, de havde på, da de steg om bord på flyet i Gatwick. De ligner nu at være iført en mere traditionel islamisk påklædning, skriver det britiske medie.

Se også: Tre skolepiger forsvundet: Politiet frygter rejse til IS

Optagelserne er registreret i de tidlige morgentimer den 18. februar - altså kun få timer, efter at de tre skolepiger forlod deres hjem i det østlige London under påskud til deres forældre om, at de blot ville være af sted i nogle timer.

Ifølge BBC tog pigerne senere den 18. februar bussen til byen Urfa tæt ved den syriske grænse.

Scotland Yard mener, at pigerne nu befinder sig i den syriske by Raqqa, der er hovedkvarter for terrorgruppen Islamisk Stat. Teorien er, at de er taget dertil for at gifte sig med terrororganisationens 'krigere'.

I sidste uge blev det afsløret, at pigerne - der alle betegnes som dygtige og velfungerende skoleelever - blev afhørt af politiet for blot to måneder siden, netop fordi de var under mistanke for at være blevet radikaliserede.

Politiet talte med pigerne, fordi en af deres klassekammerater på Bethnal Green Academy ligeledes var taget til Syrien for at kæmpe.

Se overvågningsvideoen, som bekræfter politiet i deres teori om pigernes mål, over atiklen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere